Μια ευκολη παραλλαγη του στιφαδου,για οσους δεν βρισκουν αλλο κρεας
1 κοτοπουλο περιπου 1,5 κιλα4 μεγαλα κρεμμυδια χοντροκομενα2 σκελιδες σκορδο1 φλ.κ. ελαιολαδο1 π.κρ.λευκο κρασι1 πρασινη πιπερια αν θελετεμπαχαρι σε κοκκους ή 1 κ.γλ.σκονηαλατι πιπερι
Κοβω το κοτοπουλο σε μεριδες και το πλενω.σε μια φαρδια κατσαρολα βαζω το λαδι και σοταρω λιγο το κοτοπουλο.
Επειτα ριχνω τα υπολοιπα υλικα και το σβηνω με το κρασι.
Το σιγοβραζω για μια ωρα περιπου.
Βλεπω κατα καιρο μηπως χρειαστει να προσθεσουμε λιγο νερο.Συνηθως οταν το μεγειρευω δεν χρειαζεται και δενει και πιο ευκολα η σαλτσα του.