Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο στα κάρβουνα με σκόρδο


9
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mtzam mtzam

Το κοτόπουλο με το σκόρδο το έφτιαχνε ο παππούς μου τις Κυριακές τα καλοκαίρια που περνούσαμε στο χωριό. Όσα χρόνια και να περάσουν η γεύση του πάντα ξεχωρίζει από όλα τα κοτόπουλα στα κάρβουνα που έχω φάει... Είναι απλά ένας μοναδικός συνδυασμός γεύσεων. Η γεύση και το άρωμά του είναι ακαταμάχητες.

Ετικέτες:κοτόπουλο, κάρβουνα, σκόρδο, μπάρμπεκιου, κοτόπουλο στα κάρβουνα, 6-bbq Διατροφή:Χαμηλών θερμίδών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 ολόκληρο κοτόπουλο

5-6 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

ρίγανη

λάδι

(λάδι, λεμόνι, ρίγανη για το σερβίρισμα)

Η διαδικασία είναι απλή. Ανοίγω το κοτόπουλο στα 2 και το "ξαπλώνω" στη σχάρα του μπάρμπεκιου. Με ένα μυτερό και κοφτερό μαχαίρι κόβω τις σκελίδες του σκόρδου σε πολύ μικρά κυβάκια του ενός χιλιοστού. Μετά χαράζω το κοτόπουλο ελαφρά (σκόπός είναι να χαράξουμε την πέτσα και λίγο από το κρέας) στα σημεία των μπουτιών, του στήθους, στις φτερούγες και όπου αλλού θέλουμε (αναλόγως και πόσο μυρωδάτο θέλουμε να γίνει το κοτόπουλο). Ανασηκώνω την πέτσα και βάζω μέσα αρκετή ποσότητα από τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου.

Αλατίζω το κοτόπουλο, ρίχνω ρίγανη και λίγο λάδι και το ψήνω στα κάρβουνα και από τις δύο πλευρές.

Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το κόβω σε μερίδες και το περιχύνω με το λεμόνι, τη ρίγανη και το λάδι που έχω προηγουμένως χτυπήσει σε σέικερ.

Μετά απολαμβάνω...

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

User Photo mtzam mtzam
2009-07-17 12:14:31
Το κοτόπουλο μπορεί να μαγειρευτεί με σκόρδο και με όλους τους άλλους γνωστούς τρόπους (στο φούρνο, τηγανητό κλπ.) απλώς στα κάρβουνα βγάζει την καλύτερή του μυρωδιά.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.