Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο σε γάλα καρύδας


9
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
Ελαφρύ και αρωματικό πιάτο με εξωτική νότα (:-)), ακόμα και για αυτούς που δεν αγαπούν τη γεύση του κοτόπουλου.  Το κοτόπουλο βράζει μέσα στο γάλα καρύδας και στα μυρωδικά. Συνοδεύεται ωραία με ρύζι μπασμάτι.
Ετικέτες:κοτόπουλο, ινδικό, γάλα καρύδας, ρύζι, δαφνόφυλλα, εξωτικό, ελαφρύ, αρωματικό, μπασμάτι Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 8 φιλέτα κοτόπουλο, περίπου των 200 γρ. το καθένα
  • μισό λιτρο ζεστό ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών (μόνο το μισό κύβο).
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 σκορδάκια ξεφλουδισμένα
  • αλάτι και πιπέρι
  1. Βάζετε τα φιλέτα σε μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια φωτιά να βράσουν με το ζωμό και το γάλα καρύδας.
  2. Προσθέτετε τη δάφνη, τα σκορδάκια, κα το αλατοπίπερο. Μόλις πάρει βράση κλείνετε το καπάκι και βράστε σε μέτρια φωτιά για 15 - 20 λεπτά, ώσπου το κοτόπουλο να βράσει.
  3. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο (μην πετάτε ακόμα το ζουμί!)
  4. Αφήστε το να κρυώσει κανα δυο λεπτά και κόψτε το σε κομμάτια χρησιμοποιώντας δύο πηρούνια.
  5. Σερβόιρετε με ρύζι που θα περιχύσετε με λίγο από το ζουμί που έβρασε το κοτόπουλο.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.