Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο πανέ με ελιές


13
0


Μερίδες: 3
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
Μια Ιταλική συνταγή για κοτόπουλο με απλά υλικά και γευστικό αποτέλεσμα. Μπορεί να σερβιριστεί και σαν ορεκτικό.
Ετικέτες:κοτόπουλο, πεκορίνο, ρομάνο, πανέ, ελιές, εύκολο, ντομάτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 125ml (μιση κούπα) τριμμένη φρυγανιά
  • 125ml (μίσή κούπα) Λεπτοτριμμένο τυρί Pecorino Romano
  • 6 φιλέτα κοτόπουλο μπούτι καθαρισμένα ή 3 φιλέτα στήθος
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτακι ντοματα κονκασέ (350γρ)
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 100ml Ελιές Καλαμάτας σε ροδέλες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Ξύδι βαλσάμικο
  • 1/4 κουταλακι μπούκοβο
  • 2-3 κουταλάκια ξερό βασιλικό
  • Πιπέρι
Ανακατεύουμε το τυρί με την φρυγανιά και προσθέτουμε λιγο πιπέρι. Θα πρέπει το τυρί να είναι λεπτοτριμμένο για να ανακατευτεί ομοιόμορφα το μείγμα.

Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε 2 λωρίδες κατά μήκος αν είναι μπούτι και 3 αν είναι στήθος για να ψηθούν καλύτερα. Αν είναι μεγάλα τα φιλέτα κόψτε τα  και σε περισσότερες λωρίδες. 

Βουτήξτε τα κοτόπουλα στη φρυγανιά για να πάει παντού.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 2-3 κουταλιές λάδι. Μην βάλετε πάρα πολύ δυνατή φωτιά (αν το μέγιστο είναι το 9 βάλτε το μάτι στο 7). Όταν ζεσταθεί το τηγάνι προσθέστε τα κοτόπουλα και τηγανίστε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα. Όταν είναι έτοιμα βάλτε τα στο φούρνο στους 50οC για να διατηρηθούν ζεστά.

Σκουπίστε το τηγάνι και βάλτε 2 κουταλιές λάδι. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον βασιλικό. Βάλτε ακόμα 1/4 της κούπας νερό και αφήστε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος προσθέστε τον βασιλικό.

Καλή επιτυχία.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.