Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο Μπύρας


9
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 130 '
User Photo Satine Satine
  • Αυτή την συνταγή την αγαπάω πολύ και την κάνω συχνά. Δεν ξέρω εάν την έχετε ακούσει αλλα αν δεν την έχετε δοκιμάσει να την φτιάξετε. Την μπύρα την πρόσθεσα μία μέρα που δεν είχα λευκό κρασί και τελικά επικράτησε ..
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κουτάκι μπύρας,  ξανθια ελαφρια (ή και 2)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 κουταλιές κόρν φλάουρ
  • Λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

  1. Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε τα κομμάτια   του κοτόπουλου καλά (όχι όλα μαζί) από όλες τις μεριές και τα βάζουμε σε μία πιατέλα.
  2. Στο ίδιο σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε (αν χρειάζεται) λίγο λάδι, το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι και την μπύρα.
  3. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
  4. Οταν το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο, βγάζουμε λίγη από την σάλτσα του, διαλύουμε μέσα το κόρν φλάουρ, το προσθέτουμε στο κοτόπουλο και το αφήνουμε να βράσει ακόμη λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μπορείτε να βάλετε και μανιτάρια.


Συνοδεύεται θαυμάσια με άσπρο ρύζι

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.