Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο με χυλοπίτες


23
0


Μερίδες: 2-3
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo apapsa apapsa
Από τα πρώτα φαγητά που έμαθα να φτιάχνω. Τον τελευταίο καιρό είχα πολλές χυλοπίτες κι έτσι το ξανάφτιαξα σήμερα μετά από μερικά χρόνια που είχε ξεχαστεί. Είναι πολύ απλό, αλλά χάρη στην κανέλα και πολύ νόστιμο. Έγλειψα και το πιάτο μου δηλαδή... Αν βρείτε χυλοπίτες χωριάτικες θα γλείφετε τα πιάτα σας *και* τα δάχτυλά σας (κι αυτό το έκανα).
Ετικέτες:κοτόπουλο, χυλοπίτες, κανέλα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (23 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

5 μπουτάκια κοτόπουλο

1/2 κιλό χυλοπίτες

1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ

2 μεσαία κρεμμύδια

1/2 κούπα ελαιόλαδο

λίγη κανέλα

λίγο σκόρδο σε σκόνη

αλάτι

πιπέρι
Πλένουμε τα μπουτάκια απ' το κοτόπουλο και κόβουμε σε κυβάκια τα κρεμμύδια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε σκόνη. Μόλις αρχίσουν να τσιγαρίζονται χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε τα μπουτάκια. Τα αφήνουμε να ροδίσουν απ' όλες τις μεριές και τότε ρίχνουμε τη ντομάτα. Πασπαλίζουμε με κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας 2 κούπες νερό.

Μετά από 20-25 λεπτά περίπου, τα μπουτάκια είναι έτοιμα. Συπληρώνουμε με 2 κούπες νερό και μόλις ξαναπάρει βράση ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφήσουν το νερό, ανακατεύοντας πότε-πότε για να μην κολλήσουν οι χυλοπίτες.

Σχόλια

User Photo Poul Poul
2010-11-17 20:10:19
Πολύ σωστές όλες οι οδηγίες! Εγώ αντί για κανέλα βάζω πάπρικα! (+ μπαχάρι) ... Κόλαση και μόνο να το μυρίζεις!
User Photo apapsa apapsa
2009-10-28 21:57:18
Πάω να φάω μια κουταλιά κανέλα (της σούπας) :D
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-10-04 11:20:57
Έμαθα ότι η κανέλα (όπως και το μοσχοκάρυδο και το σκόρδο) βοηθούν στην παραγωγή των κυττάρων της ινσουλίνης και επομένως στον καλύτερο μεταβολισμό των υδατανθράκων. Δλδ βοηθάει όσους έχουν προδιάθεση στο διαβήτη ή κάνουν π.χ. (λέμε τώρα :-)) θεραπεία με κορτιζόνη.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-10-03 16:21:03
Καλή επιτυχία!
User Photo karry karry
2009-10-03 13:30:39
Θα το μαγειρέψουμε μαζί με την Μαρία σήμερα, με χυλοπίτες της μητέρας μου και από πάνω ξερό αθότυρο ...μιαμ μιαμ
User Photo mariana mariana
2009-08-23 04:30:01
Δοκιμάστε να βάλετε και μερικούς κόκκους μπαχάρι. Πάει σε όλα τα κοκκινιστά και του δίνει περισσότερη γεύση
User Photo apapsa apapsa
2009-08-22 21:52:24
Μ' αρέσει ari όταν ανακαλύπτεις τις μικρές καθημερινές χαρές της ζωής :P
User Photo aris1 aris1
2009-08-22 16:35:47
Υ.Γ.: Μιλάμε για μεγάλη εφεύρεση το σκόρδο σε κυβάκια σκόνης!!!!
User Photo aris1 aris1
2009-08-22 16:35:02
Λοιπόν εγώ έφτιαξα δύο μπουτάκια παραπάνω, για να έχω και για αύριο, οπότε έβαλα και λίγα παραπάνω υλικά. Εκτός από το κονκασέ ψιλόκοψα και δύο φρέσκιες ντομάτες μικρές. Βέβαια βγήκε λίγο σκούρο το αποτέλεσμα, αλλά ήταν σούπερ. Η κανέλλα έκανε όλη τη διαφορά
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-08-22 15:54:48
Καλή επιτυχία!
User Photo aris1 aris1
2009-08-22 15:46:52
Κάτσε να δούμε, το φτιάχνω τώρα...
User Photo Γαργαντουράκης Γαργαν τουράκ ης
2009-08-22 09:41:15
Και μένα μ' αρέσει αυτό το φαγητό. Αν βέβαια βρεθεί και κανένας κόκορας αλανιάρης κλεψιμέικος ακόμα καλύτερα.Αλλά αυτός δυστυχώς θέλει περισσότερη ώρα μαγείρεμα και σβήσιμο με κρασί.Εκεί να δεις γλέντια.
User Photo panselin panselin
2009-08-21 19:16:18
Και δικό μου αγαπημένο φαί!! Με φρέσκια ντομάτα πιό μυρωδάτο!!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-08-21 18:39:26
Από τα αγαπημένα μου, θα το δοκιμάσω και με την κανέλλα λοιπόν...
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-08-21 18:15:03
Στο σερβίρισμα λίγο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα πάνω στις χυλοπίτες παει πολύ! (έγλυψα και εγώ το πιάτο μου) :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.