Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο με σφολιάτα


7
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Τη συνταγή αυτή μπορούμε να τη φτιάξουμε σαν κύριο φαγητό αν τη συνοδεύσουμε με ρύζι ή πατάτες, αλλά και σαν ορεκτικό.
Ετικέτες:Κοτόπουλο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κοτόπουλο
1 πακέτο σφολιάτα
4 φέτες μπέικον
3 κουταλιές της σούπας διάφορα μυρωδικά ( θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη, φασκόμηλο)
αλάτι και πιπέρι
4 κουταλιές λάδι για ν αλείψουμε το ταψί
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τα μυρωδικά και το ψήνουμε τυλιγμένο σε λαδόκολλα μία ώρα στους 200 βαθμούς.
Όταν ψηθεί, βγάζουμε προσοχή την πέτσα και τα κόκαλα από το κοτόπουλο, προσέχοντας να μη διαλυθεί.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα, στρώνουμε πάνω το μπέικον και πάνω από το μπέικον βάζουμε το κοτόπουλο. Το τυλίγουμε με τη σφολιάτα και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Χτυπάμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια της σφολιάτας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μισή ώρα.

Συνοδεύεται πολύ ωραία με φέτα ψητή με πιπεριά και ντομάτα στο αλουμινόχαρτο.


ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.