Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο με σάλτσα στρειδιών


1
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo xgiorgara xgiorgara
Εύκολο κοτοπουλάκι αν σας αρέσουν οι ασιατικές γεύσεις
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (1 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι μαύρο 
1/2  κρεμμύδι τεμαχισμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 κόκκινη πιπεριά  ψιλοκομμένη 
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
2 κουταλιές σάλτσα στρειδιών
1 κουταλιά σκούρα σόγια σος 
1 κουταλιά   σέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη καστανή

2 κουταλάκια λάδι
Ξεπλένουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε. Τα κόβουμε στη μέση και αλατοπιπερόνουμε
Σε ένα μικρό μπολ, αναμιγνύουμε τον ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα στρειδιών, τη σόγια σος, το ρυζόκρασο, το σέρι και τη σκούρα ζάχαρη. Βάζουμε το μίγμα στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου.   Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Δεν καθαρίζουμε το τηγάνι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει (περίπου για 5 λεπτά). Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε σύντομα και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση, μετά επαναφέρουμε τα μπούτια κοτόπουλου στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρις ότου να ψηθούν τα μπούτια (περίπου για 20-25 λεπτά).


συνοδεύουμε με λευκό ρύζι

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.