Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτοπουλο με πιπεριά και κάρυ


9
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo paprika paprika
Γρήγορο και νόστιμο πιάτο, αλλά και διαιτητικό.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 μικρά στήθη κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 καρότο σε ροδέλες
1 κ,γ, τζίντζερ σε σκόνη
1 κ,γ. κάρυ
1 κ. σούπας μουστάρδα τύπου ντιζόν
2 μικρά λεμόνια
4 κ.σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Σε κατσαρόλα ή σε γουόκ ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε το κοτόπουλο ώσπου να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνουμε το τζίντερ και το κάρυ και ανακατεύουμε καλά, και στην συνέχεια τις πιπεριές και το καρότο, να σωταριστούν λίγο και αυτά. Έχουμε διαλύσει την μουστάρδα σε ένα ποτήρι με νερό, και με το μίγμα αυτό σβήνουμε το φαγητό μας. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και το χυμό απο τα λεμόνια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά περίπου, ώσπου να βράσει το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι που έχουμε αφήσει για 30 λεπτά σε κρύο νερό, και στην συνέχεια έχουμε βράσει για 5 λεπτά, σε μπόλικο νερό.

Σχόλια

User Photo mata mata
2010-05-12 22:26:50
παπρικούλα μου λατρεύω το τζίντζερ μπράβο!!!!!!!δεν είχα σκεφτεί στο κοτόπουλο είσαι απίθανη πάρε 5 σκουφάκια γιά την φαντασία σου!!και το basmati είναι το ρυζάκι που χρησιμοποιώ ΜΠΡΑΒΟ!!!!
User Photo paprika paprika
2010-05-12 10:26:38
Και βέβαια Ιωάννα εαν δεν σου αρέσει το τζίντζερ μπορείς να το παραλείψεις.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-05-12 08:13:38
Το κοτόπουλο έχει εξέχουσα θέση στην κουζίνα μου και αυτή η συνταγούλα θα γίνει σίγουρα από τις αγαπημένες μου. Έτσι κι αλλιώς οι συνταγές σου είναι εγγύηση νοστιμιάς γλυκιά μου paprika!
User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
2010-05-12 00:03:24
ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ FAN ΤΟΥ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΩ ΣΙΓΟΥΡΑ!!! ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗ ΒΑΛΩ ΤΖΙΝΤΖΕΡ???

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.