Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο με πέταλα από τριαντάφυλλο και κάρυ και ρύζι με δυόσμο


6
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 50 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo vch vch

Τα πέταλα από τριαντάφυλλο προσθέτουν μυρωδιά και γεύση σε αυτό το κρεμώδες κάρυ με κοτόπουλο.

 

Να χρησιμοποιηθούν πέταλα από ροζ τριαντάφυλλο αυτά που χρησιμοποιούνται για ροδόνερο.

Ετικέτες:Safaid Murgh Gulabi Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

 

  • 600 γρ Στήθος κοτόπουλο
  • 3 κ/λιές Cashew nuts
  • 3 κ/ιές ελαιόλαδο
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 5 εκ τζίντζερ λιωμένο να γίνει κρέμα
  • 1κ/κι κάρδαμο σκόνη
  • 2 πιπερίτσες καυτερές ψιλοκομμένες
  • 1 κ/λιά ροδόνερο

 

Για το ρύζι

  • 2 κ/λιές ελαιόλαδο
  • 3 κ/λιές δυόσμο ψιλοκομμένο (μπορεί να γίνει και με μέντα εάν σας αρέσει αντί για δυόσμο.
  • 400 ml νερό
  • 200 γρ ρύζι Basmati
  • 2 σπόρους από κάρδαμο

 

Για το στόλισμα

  • 1 μάνγκο
  • 1 χούφτα κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Λίγο χυμό λεμόνι
  • 1 μικρή χούφτα από ροδοπέταλα

Βάζουμε 4 κ/λιές νερό να καλύψουν τα cashew nuts και τα’ αφήνουμε να μουλιάσοιυν για 10’.

 

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο για 5' μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

 

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λιωμένο τζίντζερ, τις πιπερίτσες και τη σκόνη από το κάρδαμο. Αλατίζουμε.

 

Καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 10’ – 12’.

Κάνουμε πουρέ τα μαλακά πλέον "cashew nuts" (Blender) και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο.

Ψήνουμε για ακόμα λίγα λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό εάν χρειαστεί και αφήνουμε να ενωθούν τα ζουμιά του και να δέσει η σάλτσα. Απομακρύνουμε απο τη φωτιά.


Λίγο πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε την κρέμα και το ροδόνερο.

Ανακατώνουμε για λίγο στη φωτιά και ετοιμάζουμε το σερβίρισμα.

 

Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε άλλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι και το δυόσμο. Ανακατώνουμε για 2’ – 3’.

Προσθέτουμε το νερό και το κάρδαμο και μέχρι ν’ αρχίσει να κοχλάζει τ’ αφήνουμε ανοικτό και σε ψηλή φωτιά.

 

Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και τ’ αφήνουμε για 8 ακόμα λεπτά. Χρειάζεται βεβαίως παρακολούθηση να μην κολλήσει..

 

Αφού ψηθεί, καλύπτουμε την κατσαρόλα με ένα βρεγμένο πανί και τα’ αφήνουμε για 5’ να μαζέψει τους ατμούς και να μεστώσει.

 

Βάζουμε στο κέντρο το ρύζι, ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο κόλιανδρο από πάνω τις φέτες από το μάνγκο και λίγες σταγόνες από λεμόνι. Γύρω γύρω απλώνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του. Από πάνω ρίχνουμε τα πέταλα για στολίδι.

 

Καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2010-03-20 09:23:05
Θα το δοκιμάσω κι εγώ! Τριαντάφυλλα δεν έχω, θα πάω μια βόλτα από τον "Άρκευθο", που ευτυχώς υπάρχει στη γειτονιά, και ελπίζω να βρω.
User Photo vch vch
2009-10-07 21:25:29
2009-10-07 21:24:08 Εμένα η πεθερούλα μου είναι Fun και οτι κάνω νέο πρώτη το δοκιμάζει και τα σχόλια είναι πάντα θετικά(ασχέτως αποτελέσματος.. δηλαδή λίγο ΣΙΚΕ το παιγνίδι ) :-) περιμένω νέα και σχόλια ...
User Photo persa persa
2009-10-07 10:07:18
ευχαριστώ vch.εκτος απο την πεθερα που είναι στανταρ(κοκκινιστο, μπριτζολες και πατατες), οι υπολοιποι φιλοι εχουν και αυτοι τιςγαστρονομικες αναζητησεις τους.θα σου γραψω τις εντυπωσεις.. να εισαι καλα
User Photo vch vch
2009-10-06 00:32:22
Μήπως να δοκιμάσεις τη σαλάτα με το ρόδι που ανέβασα λίγο καιρό πριν? Πάντα βλέπω τον κόσμο να μην αφήνει τίποτα ούτε για δείγμα.. Η άλλη περίπτωση είναι αντί για σαλάτα που ίσως να είναι πολλά, το καρότο με το γιαούρτι που είναι απλά συνοδευτικό? Και ακόμα και τα λαχανικά μόνο πρασινάδα και μια ελαφριά σως από λεμόνι, ελαιόλαδο και κανένα μυρωδικό (ακόμα και δυόσμο φρέσκο) αφού αυτό είναι ήδη ένα γεμάτο πιάτο?? και επίσης οι καλεσμένοι εάν είναι πιθανά μεγάλοι σε ηλικία να προτιμούν πιο παραδοσιακά πιάτα? Για γλυκό θα έβλεπα κάτι ανατολίτικο σιροπιαστό ή σιάμαλι για να κλείσει καλά το όλο με ανατολίτικες γεύσεις? Βλέπεις, έφτασα και βοηθώ στην κουζίνα παρεούλα :-))
User Photo persa persa
2009-10-05 20:44:07
Δελεάστηκα για να το φτιαξω, έχω και ωραια τριανταφυλλα στον κηπο. Ποια η πρότασή σου για 1ο πιατο , σαλάτα και επιδορπιο?για ενα πληρες μενου,να συνδιαστούν? εχω ενα τραπεζι 6 άτομα(ενα απο αυτα η πεθερά μου).....σ' ευχαριστω

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.