Εισαγωγή Φωτογραφιών |
Κοτοπουλο με μουσταρδα και μελι
10 0
Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 95 ' |
Antzela |
|
Το μελι προσθετει μια υπεροχη γλυκια γευση στο κοτοπουλο. Σε αυτη τη συνταγη πρτιμηστε να χρησιμοποιησετε ανθομελο, που υπερισχυει σε γευση απο τη μουσταρδα. |
Ετικέτες:κοτόπουλο, μουστάρδα, μέλι, κρασί |
Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο |
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.
|
Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά) |
|
Υλικά |
Εκτέλεση |
- 1 μεγαλο κοτοπουλο
- 3 κ.σ μουσταρδα
- 4 κ.σ μελι
- 1 1/2 φλ ηλιελαιο
- 1 φλ λευκο κρασι
- χυμο απο 2 λεμονια
- 1 1/2 φλ νερο
- λιγο αλατι
- πιπερι
- θυμαρι
|
- Προθερμαινεις το φουρνο στους 170 βαθμους.
- Βαζεις σε ενα μεγαλο μπολ τη μουσταρδα,το μελι και μια πρεζα θυμαρι.
- Προσθετεις σιγα σιγα το ηλιελαιο,ανακατευοντας,μεχρι να γινει μια πηχτη σαλτσα,την οποια θα χωρισεις σε 3 μπολ.
- Μαριναρεις στο πρωτο μπολ το το κοτοπουλο για μιση περιπου ωρα.
- Στο δευτερο μπολ αδειαζεις το χυμο απο τα λεμονια και το κρασι και χρησιμοποιεις το τριτο για να φυλαξεις τη σαλτσα για το κοτοπουλο.
- Τοποθετεις το κοτοπουλο σε μια γαστρα και ψηνεις στο φουρνο στους 200 βαθμους για περιπου 45' με κλειστο καπακι αφου το περιχυσεις με τη σαλτσα του 2ου μπολ.
- Ανοιγεις το καπακι της γαστρας μετα τα 45' και συνεχιζεις για ακομα 20' το ψησιμο στους 22ο βαθμους.
- Βαζεις το κοτοπουλο σε μια πιατελα να ξεκουραστει για 10'.
- Περιχυνεις με την υπολοιπη σαλτσα που εχεις φτιαξει.
Καλη ορεξη!!!
|
|
|
Σχόλια |
|
Παραλλαγή συνταγής |
|
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.
|