Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτοπουλο με μουσταρδα και μελι


10
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 95 '
User Photo Antzela Antzela
Το μελι προσθετει μια υπεροχη γλυκια γευση στο κοτοπουλο.
Σε αυτη τη συνταγη πρτιμηστε να χρησιμοποιησετε ανθομελο, που υπερισχυει σε γευση απο τη μουσταρδα.
Ετικέτες:κοτόπουλο, μουστάρδα, μέλι, κρασί Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 μεγαλο κοτοπουλο
  • 3 κ.σ μουσταρδα
  • 4 κ.σ μελι
  • 1 1/2 φλ ηλιελαιο
  • 1 φλ λευκο κρασι
  • χυμο απο 2 λεμονια
  • 1 1/2 φλ νερο
  • λιγο αλατι
  • πιπερι
  • θυμαρι
  1. Προθερμαινεις το φουρνο στους 170 βαθμους.
  2. Βαζεις σε ενα μεγαλο μπολ τη μουσταρδα,το μελι και μια πρεζα θυμαρι.
  3. Προσθετεις σιγα σιγα το ηλιελαιο,ανακατευοντας,μεχρι να γινει μια πηχτη σαλτσα,την οποια θα χωρισεις σε 3 μπολ.
  4. Μαριναρεις στο πρωτο μπολ το το κοτοπουλο για μιση περιπου ωρα.
  5. Στο δευτερο μπολ αδειαζεις το χυμο απο τα λεμονια και το κρασι και χρησιμοποιεις το τριτο για να φυλαξεις τη σαλτσα για το κοτοπουλο.
  6. Τοποθετεις το κοτοπουλο σε μια γαστρα και ψηνεις στο φουρνο στους 200 βαθμους για περιπου 45' με κλειστο καπακι αφου το περιχυσεις με τη σαλτσα του 2ου μπολ.
  7. Ανοιγεις το καπακι της γαστρας μετα τα 45' και συνεχιζεις για ακομα 20' το ψησιμο στους 22ο βαθμους.
  8. Βαζεις το κοτοπουλο σε μια πιατελα να ξεκουραστει για 10'.
  9. Περιχυνεις με την υπολοιπη σαλτσα που εχεις φτιαξει.

Καλη ορεξη!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.