Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο με μουστάρδα


8
0


Μερίδες: 5-6
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo mima mima
Η μουστάδα κάνει τη διαφορά
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κοτόπουλο 2 κιλά
2,5 κιλά πατάτες
4 κ.σ. μουστάρδα απαλή ή ντιζόν (για το κοτόπουλο)
4 κ.σ. μουστάρδα απαλή ή ντιζόν (για τις πατάτες)
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ρίγανη
4 λεμόνια
1,5 ποτήρι λάδι
νερό
3 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. κεφαλοτύρι
Καψαλίζουμε το κοτόπουλο να μην έχει φτεράκια και το πλένουμε καλά. Ξεκολάμε την πέτσα από το κρέας με το χέρι μας, ξεκινώντας από το στήθος της κοτούλας (ξεκολάει πολύ εύκολα).
Σε ένα μπολ ανακατέβουμε την μουστάρδα με το αλάτι, το λεμόνι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και παίρνουμε με το χέρι και αλείφουμε όλο το κοτόπουλο κάτω από το δέρμα του. Όσο μας περισέψει το αλείφουμε από έξω.
Βάζουμε στην κοιλιά του τις σκελίδες του σκόρδου και το κεφαλοτύρι κομμένο κομμάτια και την κλείνουμε με δυο οδοντογλυφίδες.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε (σε ότι σχήμα μας αρέσει) μέσα στο ταψί που θα ψήσουμε το φαγητό. Ρίχνουμε πάνω τους τη μουστάρδα, λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και ανακατέβουμε με τα χέρια καλά να πάνε παντού τα υλικά. Κάνουμε χώρο στο κέντρο και βάζουμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε το λάδι και νερό όσο ξέρουμε ότι θέλει ο φούρνος μας για να ψηθούν οι πατάτες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για δύο ώρες πάνω κάτω. (αν το ετοιμάσετε από το βράδυ και το αφήσετε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα που θα το ψήσετε, γίνεται πολύ πιο νόστιμο)
Καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo Antzela Antzela
2010-12-01 13:36:36
Δοκιμαστηκε και δεν εμεινε ουτε φτερουγα!!!! Ωραια συνταγη !!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.