Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο με μεσαιωνική σάλτσα από πορτοκάλι και χουρμάδες


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 120 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo anthropomastoras anthropomast oras
Κοτόπουλο πορτοκάλι του 16ου αιώνα, μία συνταγή που προέρχεται από ένα βιβλίο μαγειρικής του 1594 που ανακάλυψα στην δημοτική βιβλιοθήκη της Φερράρα!
Ετικέτες:Κοτόπουλο, Χουρμάδες, Δαμάσκηνα, Τηγάνι, Κατσαρόλα, Μοσχοκάρυδο, Γαρύφαλλο, Ροδόνερο, Κρασί Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 στήθη κοτόπουλου χωρισμένα στη μέση, χωρίς κόκκαλα και χωρίς πέτσα
½ φλυτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
4 δαμάσκηνα χωρίς το κουκούτσι τους
4 χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι τους
½ κ.τσ. γαρύφαλλα
1 κ.τσ. μαύρο ολόκληρο πιπέρι
½ κ.τσ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κ.σούπας άσπρη ζάχαρη
1 κ.σούπας ροδόνερο
3/4 φλυτζ. ασπρο κρασί
- Τοποθετείτε μια φαρδιά κατσαρόλα με τον ζωμό σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτετε τα πορτοκάλια, τα δαμάσκηνα, τους χουρμάδες και τα γαρύφαλλα και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να σπάσουν λίγο τα φρούτα, περίπου 7-10 λεπτά.
- Ανακατεύετε μέσα στο ζωμό πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη, ροδόνερο και κρασί.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για περίπου δέκα λεπτά. - Στραγγίζετε (;) και το κρατάτε πλάι.
- Τσιγαρίζετε το κοτόπουλο σε φαρδύ τηγάνι μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δυο πλευρές.
- Προσθέτετε τη φυλαγμένη σάλτσα και συνεχίζετε γυρίζοντας και αλείφοντας το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί καλά, περίπου 20-25 λεπτά.
- Σερβίρετε μετά με ρύζι ή με πουρέ πατάτας...

Σχόλια

User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
2011-01-27 13:20:01
Πολυ ωραια συνταγη αλλα οταν λες στραγιζετε τι εννοεις, βγαζουμε απο την σαλτσα το πορτοκαλι τους χουρμαδες τα δαμακηνα και τα γαρυφαλλα... Και ανθονερο που μπορει να βρει κανεις.... Μπραβο παντως για την συνταγη θα την κανω συντομα. Μαρια
User Photo anthropomastoras anthropomast oras
2010-12-10 14:35:37
Μην το συζητάς καθόλου καλή μου... Είναι απίστευτο να αρχίσουμε να δαγκώνουμε την ζωή παρά να την μυρίζουμε μονάχα... Εξάλλου ο κόσμος μας δεν αξίζει τίποτες αν δεν τον μοιραζόμαστε...
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-12-10 08:07:02
Πολύ καλές τόσο οι συνταγές σου όσο και οι πληροφορίες που μας δίνεις σε πολλές από αυτές. Σ ευχαριστούμε πολύ anthropomastora!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.