Σε ένα αντικολητικό σκεύος βάζουμε το ελαιόλαδο. Κόβουμε το στήθος σε δυο κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε μαζί με το κοτόπουλο στο τηγάνι να τσιγαριστεί ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε και την τομάτα και λίγο νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι) να σωθούν τα νερά τους. Μόλις στεγνώσουν τα ρίχνουμε στο κοτόπουλο που βράζει. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο, την βάγια και το σκόρδο, συμπληρώνουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
Σερβίρουμε με ρύζι άγριο ή αναποφλοίωτο. (1 μερίδα ρύζι είναι 4 κουταλιές της σούπας όχι φουσκωτές ρύζι ωμό)
2010-05-11 11:39:48
Και νόστιμο και διαιτητικό! Μπράβο φιλενάδα!
2010-05-11 11:05:58
mima moy τι δροσερό φαγητάκι είναι αυτό?