Για τη μαρινάδα του κοτόπουλου: 4-5. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν 1 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο 1/4 κ.γ. σκόνη τζίντζερ 75 ml σόγια σος 1 κ.γ. ζάχαρη 2 κ.γ. μέλι 25 γρ. κορνφλάουρ
1/2 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη 2κρεμυδια κομμένα σε φέτες 1 καρότο χοντροτριμένο 2 μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε φέτες 1 φλιτζάνι νερό
Για τη Σατέι σος: 1/2 κουτί γάλα καρύδας 50 γρ. φυστικοβούτυρο 1 κ.γ. σόγια σος 1/2 κ.γ.πιπέρι καγιέν 2 κουταλάκια χυμός γλυκολέμονου 10 ml λικέρ σέρι
|
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε για να αναμιχθούν τα υλικά. Σε ένα γουόκ ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρώς τα λαχανικά μας, προσθέτουμε το κοτόπουλο να πάρει και αυτό λίγο χρώμα και ρίχνω το νερό χαμηλώνω τη φωτιά. Αναμιγνύουμε όλα τα λοιπά συστατικά για τη σατέι σος. Οταν το φαγητό μου εχει πιει το νερό του βάζω τα υλικά της σάλτσας αφήνω για κανένα πεντάλεπτο να δέσει και έτοιμο.Το σερβίρω με ρύζι
|
2011-10-30 14:27:11
Μ' αρέσει πολύ που το πάλεψες να το φτιάξεις κι ας μην μιλάς την γλώσσα. Και απ' ότι φαίνεται καλά τα πήγες :ο)