Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο με κάρυ


12
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mima mima
Το μαγείρευε μια φίλη μου που μένει στο Κέιπ Τάουν, όταν ερχόταν διακοπές
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 μπούτια κοτόπουλο (αν τρώμε όλα τα μέρη του κοτόπουλου παίρνουμε ένα ολόκληρο και το κόβουμε μερίδες)
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 φύλλα δάφνη
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
αλάτι
πιπέρι
1,5 φλ. τσαγιού ρύζι
ελαιόλαδο

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι φέτες. Βάζουμε λίγο λάδι σε μια ανοιχτή κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Το αφήνουμε λίγο να γίνει διάφανο και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε να αλλάξει χρώμα το κρέας και προσθέτουμε το κάρυ, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε να πάει παντού το κάρυ και να πάρει το κοτόπουλο ένα ωραίο κίτρινο χρώμα. Ρίχνουμε και τη δάφνη, συμπληρώνουμε 2 ποτήρια νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο λάδι. Μόλις αχνιστεί το κρεμμύδι ρίχνουμε το ρύζι που το έχουμε πλύνει, και το κάρυ. Ανακατεύουμε το ρύζι να πάρει χρώμα από το κάρυ και από το ψήσιμο. Όταν έχει γίνει αρκετά χρυσαφί αρχίζουμε να ρίχνουμε νερό φλυτζανάκι φλυτζανάκι (την ποσότητα νερού που γράφει το σακουλάκι, ανάλογα με το ρύζι που θα χρησιμοποιήσουμε) και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει.
Όταν είναι βρασμένα και τα δύο σερβίρουμε σε πιατέλα το ρύζι και από πάνω αραδιάζουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με την σάλτσα του. Εμένα μου αρέσουν και οι πατάτες οι τηγανιτές με αυτή τη σάλτσα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.