Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο με δεντρολίβανο και λάιμ


4
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo ADAM ADAM

Κοτόπουλο ψητό, γεμισμένο με λάιμ, λεμόνι, δεντρολίβανο και άλλα μυρωδικά

Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών θερμίδών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 μέτριο κοτόπουλο (ολόκληρο)
  • Χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 2 λάιμ κομμένα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια μικρά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπύρα (μπουκάλι) της αρεσκίας σας (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 νεροπότηρα κρασί λευκό ξηρό)
  • Δεντρολίβανο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
  • Προαιρετικά 1 φλυτζανάκι του καφέ μπράντυ (και μία σύριγγα)

Σε ένα μπωλάκι ανακατευουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα τα μυρωδικά και τα κομματάκια από το λάιμ.

Πιάνουμε το κοτόπουλο από το κάτω μέρος και βάζοντας σιγά-σιγά το δάχτυλό μας ξεκολλάμε την πέτσα του από το κρέας, προσέχοντας να μην την τρυπήσουμε και να μην την αφαιρέσουμε. Αφού ξεκολλήσουμε από όλο το κοτόπουλο την πέτσα παίρνουμε με τα χέρια μας και γεμίσουμε το κοτόπουλο (ανάμεσα στην πέτσα και στο κρέας) με το μείγμα του λαδιού.

Αν θέλουμε το κρέας του κοτόπουλου να γίνει πολύ μαλακό γεμίζουμε τη σύριγγα με μπράντυ και του κάνουμε ενέσεις με μπράντυ σε διάφορα σημεία του σώματος και των ποδιών. Κυρίως όμως στο στήθος που είναι πιο στεγνό.

Το βάζουμε σε βαθύ ταψί στο φούρνο, στους 200 βαθμούς στο γκρίλ.

Μετά από περίπου 40 λεπτά σβήνουμε με την μπύρα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά (να ροδοκοκκινίσει καλά).

Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και άφθονη μπύρα

Καλή επιτυχία

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-07-21 09:23:39
Με φοβίζει λίγο η διαδικασία με την πέτσα. Είναι εύκολή ή το πιο πιθανό είναι να την διαλύσω;
User Photo ADAM ADAM
2009-07-20 08:46:18
Γενικά στο κοτόπουλο και στη γαλοπούλα, όταν τους κάνεις ενέσεις με μπράντυ γίνεται το κρέας τους πιο μαλακό

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.