2 λάιμ κομμένα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια μικρά
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μπύρα (μπουκάλι) της αρεσκίας σας (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 νεροπότηρα κρασί λευκό ξηρό)
Δεντρολίβανο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά 1 φλυτζανάκι του καφέ μπράντυ (και μία σύριγγα)
Σε ένα μπωλάκι ανακατευουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα τα μυρωδικά και τα κομματάκια από το λάιμ.
Πιάνουμε το κοτόπουλο από το κάτω μέρος και βάζοντας σιγά-σιγά το δάχτυλό μας ξεκολλάμε την πέτσα του από το κρέας, προσέχοντας να μην την τρυπήσουμε και να μην την αφαιρέσουμε. Αφού ξεκολλήσουμε από όλο το κοτόπουλο την πέτσα παίρνουμε με τα χέρια μας και γεμίσουμε το κοτόπουλο (ανάμεσα στην πέτσα και στο κρέας) με το μείγμα του λαδιού.
Αν θέλουμε το κρέας του κοτόπουλου να γίνει πολύ μαλακό γεμίζουμε τη σύριγγα με μπράντυ και του κάνουμε ενέσεις με μπράντυ σε διάφορα σημεία του σώματος και των ποδιών. Κυρίως όμως στο στήθος που είναι πιο στεγνό.
Το βάζουμε σε βαθύ ταψί στο φούρνο, στους 200 βαθμούς στο γκρίλ.
Μετά από περίπου 40 λεπτά σβήνουμε με την μπύρα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και το αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά (να ροδοκοκκινίσει καλά).
2009-07-21 09:23:39
Με φοβίζει λίγο η διαδικασία με την πέτσα. Είναι εύκολή ή το πιο πιθανό είναι να την διαλύσω;
2009-07-20 08:46:18
Γενικά στο κοτόπουλο και στη γαλοπούλα, όταν τους κάνεις ενέσεις με μπράντυ γίνεται το κρέας τους πιο μαλακό