Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο με Ανανά


4
0


Μερίδες: 4 με 6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo theremina theremina

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα, με ανανά, τζίντζερ, και μπαχαρικά. Το κάνετε όσο καυτερό θέλετε, ή δεν βάζετε καθόλου καυτερή πιπεριά, και μένει γλυκόξινο.

Επίσης δεν αναφέρω την ποσότητα αλατιού.  Η σάλτσα σόγιας έχει από μόνη της αρκετό αλάτι, γιαυτό προτιμίστε να βάλτε αλάτι στο τέλος, αφού δοκιμάστε λίγο από το φαγητό. Είμαι της άποψης ότι το κρέας πάντα είναι πιό νόστιμο εάν πάρει το αλάτι όταν είναι ακόμα ωμό, οπότε βάζω ελάχιστο αλάτι στο κοτόπουλο πριν το ρήξω στην κατσαρόλα.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 μικρό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες (ή περίπου 1200 γραμμάρια κομμάτια κοτόπουλου της αρέσκειας σας)

1 κομμάτι πιπερόριζα (τζίντζερ), περίπου 5 πόντους, ξεφλουδισμένο και τρυμμένο στην λεπτή μεριά του τρίφτη (ή κομμένο julienne εάν σας αρέσει πολύ το τζίντζερ και θέλετε να το αισθάνεστε στο φαγητό)

1 μέτριο κρεμμύδι, τρυμμένο στην χοντρή μεριά του τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο, λειωμένη

3 κουταλιές (tablespoons) σάλτσα σόγιας ή ταμάρι

1 μέτρια κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό

λίγο λάδι για την κατσαρόλα

 

Το μείγμα μπαχαρικών:

1/2 κουταλάκι (teaspoon) γλυκεία πάπρικα

1/2 κουταλάκι μείγμα κινέζικων μπαχαρικών (Chinese five-spice powder) *

1 πρέζα μπούκοβο (εάν δεν θέλετε το κοτόπουλο καυτερό, μήν βάλετε μπούκοβο)

 

1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την πιπερόριζα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την σάλτσα σόγιας, και 1 κούπα από το χυμό της κονσέρβας ανανά. Προσθέστε και τα μπαχαρικά.

2. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα στην φωτιά, και ρίχνουμε λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και τα τσιγαρίζουμε. Μόλις πάρει χρώμα από όλες της μεριές, σκεπάζουμε και ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά. Εάν αρχίζει να κολλάει, ρίξτε μία δύο κουταλιές χυμό ανανά ή νερό ή λευκό κρασί. Γυρίζετε τα κομμάτια κοτόπουλο και ψήνετε άλλα 5 λεπτά.

3. Προσθέστε το μείγμα σόγιας & μπαχαρικών, και συνεχίστε το ψήσιμο 1/2 ώρα ακόμα, με σκεπασμένο το καπάκι.  Εάν χρειαστέι, προσθέστε επιπλέον χυμό ανανά (εάν έχει περισσέψει) ή νερό.

 4. Εάν ο ανανάς είναι σε ροδέλες, το τεμαχίζουμε σε κύβους. Στο τέλος προσθέστε τα κομμάτια ανανά στην κατσαρόλα, και σερβίρετε.  Του ταιριάζει το ρύζι μπάσματι.

5. Εάν προτιμάτε πίο πηχτή σάλτσα, μπορείτε να βάλτε, λίγο πριν το τέλος, 1 κουταλάκι άμυλο αραβοσίτου λειωμένο σε 3 κουταλάκια νερό και να ανακατέψτε καλά μέσα στην σάλτσα για να πήξει.  

 

 

 

 

 

Σχόλια

User Photo Swedish Chef Swedish Chef
2009-06-23 15:10:05
User Photo theremina theremina
2009-06-22 22:25:22
Οοοουπς, έχεις δίκιο Σουηδέ Σέφ, δεν έπιασε το copy-paste, το έφτιαξα!
User Photo Swedish Chef Swedish Chef
2009-06-22 21:16:22
και πώς το φτιάχνουμε;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.