Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο κρασάτο με πολύχρωμες πιπεριές


6
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mtzam mtzam

Χορταστικό κύριο πιάτο με βάση το κοτόπουλο και τις πιπεριές, που δεν βγάζει πολλά σκεύη για πλύσιμο και ετοιμάζεται σχεδόν χωρίς επιτήρηση. Ιδανικό για τραπέζι της τελευταίας στιγμής και κυρίως πολύ γευστικό.

Ετικέτες:κοτόπουλο,πιπεριές,κρασί,κρασάτο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια

1/2 κιλό λευκό ξηρο κρασί χύμα ή εμφιαλωμένο

5 κρεμμύδια

15-20 πιπεριές πράσινες, κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί (θα μπορούσα και με μια λέξη να πω πολύχρωμες)

ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

ρίγανη

αλάτι

μουστάρδα καυτερή

2-3 ποτήρια νερό (όσο πάρει)

Πλένουμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε, προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη και το σωτάρουμε σε ζεστό λάδι.

Μετά προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια κομμένα σε παχιές λωρίδες. Σωτάρουμε κι αυτά ανακατεύοντας συνεχώς για να πάρουν το λάδι από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε το κρασί και 1 ποτήρι νερό και καπακώνουμε την κατσαρόλα.

Αφήνουμε να πάρουν μια καλή βράση και ξεκαπακώνουμε την κατσαρόλα για να αρχίσουν να εξατμίζονται τα υγρά του φαγητού. Αναλόγως προσθέτουμε νερό αν το κοτόπουλο δεν είναι έτοιμο. Λίγο πριν γίνει το φαγητό ανακατεύουμε 2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα με κρασί και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε σε λευκά πιάτα και τρώμε αμέσως με παπάρες ψωμιού στη σάλτσα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

User Photo mtzam mtzam
2009-07-08 10:43:43
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοτόπουλο και με φιλετάκια χοιρινού μπουκίτσες. Επίσης, εμένα μου αρέσει να προσθέτω από την αρχή τις πιπεριές για να βγαίνουν λίγο λιωμένες γιατί έτσι είναι πιο γευστική η σάλτσα αλλά αν κάποιος τις θέλει ελαφρά ψημένες τότε μπορεί να τις προσθέσει προς το τέλος του φαγητού και όχι από την αρχή.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.