Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο κινέζικο με λαχανικά


9
0


Μερίδες: 3- 4
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Μίνα Μίνα
Εύκολη και γρήγορη συνταγή κατάλληλη για εργένηδες και αρχάριους... :)
Ετικέτες:κοτόπουλο, σόγια σως, κινέζικο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (κατά προτίμηση μπούτι)
3-4 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα σε κύβους
1-2 πράσα ψιλοκομμένα
1 καροτάκι μικρό κομμένο σε μπαστουνάκια πολύ ψιλά
150ml  ζωμό κότας κρύο
1 κουτάλι της σούπας κορν φλάουρ


Για την μαρινάτα

4 κουταλιές λευκό κρασί
2 κουτ.  σούπας σόγια σως
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Βάζουμε το κοτόπουλο στη μαρινάτα για 1 ώρα γυρνώντας το ανα διαστήματα για να αρωματιστεί καλά.
Ροδοκοκκινίζουμε το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
Το βγάζουμε από το τηγάνι και σωτάρουμε μόνα τους τα λαχανικά για 5'
Προσθέτουμε στο ζωμό κότας τη μαρινάτα και ξαναρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι για 2' περίπου μέχρι να "δέσουν".


Σερβίρεται με ρύζι BASMATI.

Προσοχή: Προτιμήστε σπορέλαιο αντί για ελαιόλαδο στο wok... εννοείται ότι θα είναι ελάχιστο ενω αν δεν έχετε wok θα αναγκαστείτε να βάλετε λίγο παραπάνω λάδι στο τηγάνι σας αλλά και πάλι θα πρεπει να είναι λίγο και ΟΧΙ ελαιόλαδο... χαλάει τη γεύση του κινέζικου.!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.