Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο γεμιστό (όλο το χρόνο!)


13
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 90-120 '
User Photo Luz-de-Luna Luz-de-Luna

Πανεύκολο και πάντα γευστικό! Ξεφύγετε από το συνηθισμένο κοτόπουλο στο φούρνο και παίξτε σε πιο πικάντικο στυλ.

Ετικέτες:κοτόπουλο, γεμιστό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κοτόπουλο
  • ελαιόλαδο
  • μυρωδικά της αρεσκείας μας (προτείνουμε: ρίγανη, δυόσμο, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, τσίλι, σκόρδο σε σκόνη)
  • αλάτι & πιπέρι
  • υλικά για το γέμισμα (βλ. εκτέλεση)

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου (αντιστάσεις πάνω και κάτω).

Πλένουμε το κοτόπουλο μέσα-έξω και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο, και αρωματίζουμε μ' αυτά το εσωτερικό του κοτόπουλου.

Αλείφουμε εξωτερικά το κοτόπουλο με ελαιόλαδο, και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Μπορούμε να γεμίσουμε την κοιλότητα του κοτόπουλου με ό,τι μας αρέσει, π.χ. ολόκληρες ελιές (που μετά είναι νοστιμότατες), τυρί φέτα, δαμάσκηνα ή άλλα ξερά φρούτα, τεμαχισμένα λαχανικά, λιαστές ντομάτες ή ολόκληρα ντοματάκια cherry, ξηρούς καρπούς, κάπαρη, ένα ολόκληρο ξεφλουδισμένο πορτοκάλι κλπ. Μπορείτε να συνδυάσετε ή/και να αυτοσχεδιάσετε!
Αν δε χωρέσει όλη η γέμιση μέσα στο κοτόπουλο, ρίξτε την απ'έξω να ψηθεί κι αυτή.

Το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Ελέγχουμε και αφήνουμε όσο ακόμα χρειάζεται. Μπορούμε και να γυρίσουμε το κοτόπουλο από την άλλη μεριά με πολλή προσοχή.

Τεμαχίζουμε και σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

 

Tip: Αν είστε τολμηροί και γεμίσετε το κοτόπουλο με ολόκληρο πορτοκάλι, δοκιμάστε κι αυτό: μετά τη μιάμιση ώρα ψησίματος, σβήστε το φούρνο και βγάλτε το ταψί έξω. Ανακατέψτε λίγη μαρμελάδα πορτοκάλι με λίγο μέλι, αλείψτε το κοτόπουλο με το μίγμα και ξαναβάλτε το στον ζεστό φούρνο για 15 λεπτά να 'καραμελώσει'.

Σχόλια

User Photo aris1 aris1
2009-08-30 19:52:26
Μιλάμε το έφτιαξα σήμερα το μεσημέρι φουλ έξτρα (έβαλα όλα τα υλικά που αναφέρονται στη συνταγή και πορτοκάλια και μέλια και μαρμελάδες κλπ) Ήταν σούπερ. Νομίζω πως για συνοδευτικό του πάει καλύτερα σκέτο ρύζι γιατί με τις πατάτες ίσως να είναι λίγο βαρύ. Τα συγχαρητήριά μου Luz-de-luna, ξετρελάθηκαν όσοι το δοκίμασαν!
User Photo stoxasths stoxasths
2009-07-18 02:55:48
Υπέροχη συνταγή, η γέμιση μπορεί να αποτελέσει από μόνη της γαρνιτούρα και γλτιώνουμε και την προετοιμασία ρυζιού ή πατάτας. Θα την δοκιμάσω κάποια στιγμή, μια φορά σε νορμάλ εκδοχή και μία σε πειραματική!
User Photo Luz-de-Luna Luz-de-Luna
2009-07-10 18:55:06
Το έφτιαξα ξανά την περασμένη βδομάδα με ό,τι μου βρισκόταν, δηλαδή κολοκυθάκια σε κυβάκια, μανιτάρια, ελιές γεμιστές με πιπεριά σε ροδέλες, καρύδια και φέτα σε κομματάκια. Ο Τρυποκάρυδος έπαθε την πλάκα του! χεχεχε
User Photo aris1 aris1
2009-06-06 02:40:26
Τρελό αυτό με το πορτοκάλι και τη μαρμελάδα.... Μου αρέσει πολύ όταν φρούτα χρησιμοποιούνται στο φαγητό! Τι μυρωδικά πάνε με το πορτοκάλι;
User Photo kika kika
2009-06-06 01:25:43
Επίσης, στο κοτόπουλο ταιριάζει πολύ και το κάρυ! Δοκιμάστε το !
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-06 00:59:19
Μου αρέσει πολύ αυτή η συνταγή και ναι είμαι τολμηρός και θα ήθελα να το δοκιμάσω full extra μαρμελάδες κλπ. Αν και πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν σοβαρές αντιρρήσεις και τελικά θα καταλήξω σε πιο συντηρητική εκδοχή...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.