Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο "από δω κι απο κει"


10
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo pa1word pa1word
κοτόπουλο αλευρωμενο σε μπουκιες, κρεμα γαλακτος light, κονιακ, τυρι τριμμενο. Από το τηγάνι στο φούρνο γι' αυτό το λέω "από δω κι από κει"
Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

700 γραμ. στήθος (1 πακέτο ΜΙΜΙΚΟΣ)
λάδι ελάχιστο
αλεύρι για το κοτοπουλο
125 γραμ. κρεμα γαλακτος Light (βάζω 3%)
1/2 ποτηρακι κρασιού κονιακ (αν το θέλετε μεθυσμένο παραπάνω)
1 λεμόνι κανονικό
2 ειδών κίτρινα τυριά (από 150 γραμ.) 
αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, τις αλευρώνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικό (με λίγο λάδι ή καθόλου, όπως θέλετε) να ροδίσουν.
Αποσύρουμε όταν ροδίσουν, ρίχνουμε τις κοτομπουκιές σε ένα ταψάκι και στο τηγάνι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ να βράσουν με τα υγρά του κοτόπουλου που έχουν απομείνει.
Στίβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο στο ταψάκι.
Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι και περιχύνουμε επίσης το κοτόπουλο με το μείγμα
Κατόπιν πιπεράκι, αλάτι με προσοχή γιατί τα τυριά και όλα τα άλλα το κάνουν κάπως πικάντικο.
Κατόπιν τρίβουμε τα τυράκια από πάνω.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 το αφήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου ή αν θέλετε κρούστα με τυριά παραπάνω.

Σημείωση
το συγκεκριμένο το έχω κάνει και σάλτσα για ζυμαρικα ή σε μπολ σε μπουφε

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.