Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπουλο «Τυράβγουλο» Σαντορίνης


11
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo linmak88 linmak88
Μια συνταγή ελληνική, νησιώτικη και διαφορετική!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

¼ του φλιτζανιού  Ελαιόλαδο

1 κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά) κομμένο σε μερίδες

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι ξερό κόκκινο κρασί

2 φύλλα δάφνης

2 μεγάλα αβγά ελαφρώς χτυπημένα

1 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι


 

Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας  ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και το σοτάρουμε στο καυτό λάδι, γυρίζοντάς το για να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε στην άκρη. Προσθέτουμε την κουταλιά λαδιού που μας έχει μείνει στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας ώσπου να ροδίσει, περίπου 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με αλεύρι και το ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά ώσπου το αλεύρι να σκουρύνει λίγο και να ροδίσει, ένα με δύο λεπτά περίπου. Βάζουμε το κοτόπουλο πίσω στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για μια στιγμή. Χύνουμε μέσα το κρασί και αρκετό νερό, ίσα- ίσα να καλύπτει το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ελαττώνουμε τη φωτιά σε σιγανή και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο ώσπου να μαλακώσει αρκετά (το ελέγχουμε τρυπώντας με το πιρούνι), περίπου μία ώρα. Χτυπάμε τα αβγά ελαφρά σε ένα μικρό μπολ. Χύνουμε 3-4 κουταλιές από το ζωμό της κατσαρόλας μέσα στα αβγά σε αργή, σταθερή ροή χτυπώντας με ένα σύρμα, όπως κάνουμε για αβγολέμονο. Ανακατεύουμε μέσα το τυρί και χύνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 με 2 λεπτά σε πολύ σιγανή φωτιά. Βγάζουμε τα φύλλα δάφνης. Σερβίρετε ζεστό.

Σχόλια

User Photo dafnie dafnie
2010-11-25 20:19:10
παιδια με βγαζετε απο την δυσκολη θεση τι να κανω καθε μερα σουπερ συνταγες ετσι να ξεφευγουμε απο τα βαρετα κ καθημερινα φαγητα!!
User Photo linmak88 linmak88
2010-11-24 11:48:45
Χαχαχαχαχα
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-11-24 10:42:00
Ε, ναι για!!!
User Photo linmak88 linmak88
2010-11-24 10:38:56
Θεϊκό γκαρντάσι εεεεεεεε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
2010-11-24 10:24:42
Πλάκα με κάνεις ρε καρντασίνα πρωί-πρωί με τα κοτόπουλα;;; Πεινάω σε λέω για, δεν καταλαβαίνεις;;; Βάλε με καμιά συνταγή για φραπέ καλύτερα. Τώρα που με άνοιξε η όρεξη, άντε να με κλείσει μέχρι το μεσημέρι! :)))
User Photo linmak88 linmak88
2010-11-24 10:03:23
Βεβαίως σοκολατούλα!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-11-24 09:56:47
Έχω δηλώσει fun των συνταγών του κοτόπουλου και θα φτιάξω οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή. Φαντάζομαι ότι θα γίνεται πολύ νόστιμη και με φιλετάκια από κοτόπουλο linmak.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.