Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπιτα με πατάτες


10
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mima mima
Την έφτιαχνα κάποτε σε τραπέζια και άρεσε πολύ.
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 μικρό κοτόπουλο βρασμένο και ξεκοκκαλισμένο
7 μεγάλες πατάτες
250 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι γάλα
150 γρ. κασέρι
150 γρ. ρεγκάτο
200 γρ. παρμεζάνα
1 ξερό κρεμμύδι
3 χρωματιστές πιπεριές
1 κουτί μανιτάρια
2 κ.σ. βιτάμ
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
κάρυ
πάπρικα
Έχουμε βράσει και ξεκοκκαλίσει το κοτόπουλο. Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες και καθαρισμένες και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο (να μπορούμε να τις πιάσουμε).
Κόβουμε 2-3 πατάτες σε φέτες πάχους 1,5 εκατοστού και τις στρώνουμε σε ένα στενόμακρο ή τετράγωνο πυρέξ (αν έχουμε πυρίμαχο που βγαίνει με τη βάση του στο τραπέζι είναι βολικό), βουτυρωμένο και με λίγη φρυγανιά πάνω από το βούτυρο. Καλύπτουμε και τα κενά με κομματάκια πατάτας.
Τις υπόλοιπες πατάτες, τις περνάμε από το μύλο του πουρέ, ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο και το ανακατεύουμε στις λυωμένες πατάτες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο, μια χούφτα παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε στο λάδι να γίνει διάφανο χωρίς να πάρει χρώμα. Κόβουμε λεπτές λωρίδες και τις πιπεριές και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε και τα μανιτάρια αφού τα στραγγίσουμε και τα ξεπλύνουμε. Τέλος ρίχνουμε και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά. Ρίχνουμε αλάτι (με προσοχή γιατί θα βάλουμε τυριά), πιπέρι, κάρυ, πάπρικα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες στο πυρέξ.
Πάνω από το κοτόπουλο απλώνουμε τον πουρέ, κάνοντάς του σχέδια με το πηρούνι και πασπαλίζοντάς τον με λίγη παρμεζάνα και πιπέρι. Ρίχνουμε σκόρπια και μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου (θα έχει πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα ο πουρές).
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2010-03-03 23:43:05
Πρέπει να γίνεται πολύ νόστιμη! Μπράβο mima!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.