- 2 τεμάχια στήθη κοτόπουλο
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλυτζάνι του καφέ λευκό κρασί
- Αλάτι - πιπέρι
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- Ελαιόλαδο για τα φύλλα όσο χρειαστεί
Για τη μπεσαμέλ
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 2 1/2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 λίτρο γάλα
- Αλάτι - πιπέρι
- 1 αυγό
- 200 γρ τριμμένο κασσέρι Μυτιλήνης
|
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και τα στήθη κοτόπουλου, αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν.
- Αφού βράσει το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφτίζουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε το ξεφτισμένο κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Τα αφήνουμε στην άκρη και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Ετομάζουμε την μπεσαμέλ , βάζοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο , το βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
- Ρίχνουμε το γάλα και με το σύρμα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην σβολιάσει.
- Προσθέτουμε το αλάτι – πιπέρι και μόλις αρχίσει να πήζει , το αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το σοταρισμένο κρεμμύδι , τα μανιτάρια με το κοτόπουλο και τέλος το τριμμένο κασσέρι και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τα φύλλα μας.
- Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι και τοποθετούμε 7 φύλλα κρούστας λαδώνοντας ανά 2 και αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν από το ταψί.
- Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα μας και το απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
- Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα αφήνοντας να προεξέχουν οι άκρες και λαδώνοντας πάλι ανά 2.
- Τέλος διπλώνουμε όλες τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν προς το κέντρο της πίτας σαν να δημιουργούμε ένα μεγάλο πουγκί.
- Λαδώνουμε την επιφάνεια του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
- Αν χρειαστεί καλύπτουμε το πάνω μέρος με αλουμινόχαρτο ώστε να δώσουμε χρόνο και στα κάτω φύλλα να ψηθούν καλύτερα.
|
2015-01-27 11:29:43
Την έφτιαξα και μου άρεσε πολύ. Είχε πολύ ωραία γεύση και ταίριαζαν τα υλικά μεταξύ τους. Μπράβο.