Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοτόπιτα


13
0


Μερίδες: αρκετές
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo kika kika

Είναι από τις ωραιότερες πίτες που έχετε δοκιμάσει. Την φτιάχνει η μαμά του Κώστα (πεθερούλα) κι εγώ επίσης με μεγάλη επιτυχία !

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (13 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Υλικά για ένα μεγάλο πυρέξ

 

500 γραμμάρια φύλλο για πίτες

500 γραμμάρια κιμά κοτόπουλου

4 - 5 κρεμμύδια τριμμένα

5 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ψιλοκομμένες (ή φρέσκιες που τις ψήνουμε ελαφρά και τις ξεφλουδίζουμε)

1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη (χωρίς φλούδα και σπόρια)

1 φλυτζάνι κρασί (λευκό ή ροζέ)

500 γραμμάρια τριμμένα τυριά (γραβιέρα, κασέρι, λαδοτύρι Μυτιλήνης)

αλάτι, πιπέρι

 

Βάζουμε τα κρεμμύδια σε μια ρηχή κατσαρόλα με λίγο νερο και το βράζουμε για να φύγει ο "θυμός" του. Ρίχνουμε λίγο λάδι και το σωτάρουμε μαζί με τα τον κιμά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις πιπεριές, την ντοματα και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 30 - 35 λεπτά, μέχρι να "πιεί" τα υγρά.

Απλώνουμε σε ένα πυρέξ τα μισά φύλλα (αφού τα λαδώσουμε ενδιάμεσα) στρώνουμε το μείγμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράσσουμε τα κομμάτια και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Σχόλια

User Photo kika kika
2009-07-06 19:49:25
Φαντάζομαι πως γίνεται και με ψιλοκομμένο κοτόπουλο, αλλά ο κιμάς μάλλον δίνει ένα πιο "συμπαγές" αποτέλεσμα ! Δεν νομίζω όμως να έχει τεράστια διαγορά γιατί ο κιμάς κοτόπουλου είναι 1 φορα περασμένος από την μηχανή του κιμά.
User Photo scoobidoo scoobidoo
2009-07-06 14:11:17
Μήπως γίνεται και με ψιλοκομένο κοτόπουλο αντί για κιμά?
User Photo kika kika
2009-07-04 01:00:24
Για να είμαι ειλικρινής δεν το έχω δοκιμάσει χωρίς αυτές, αλλά φαντάζομαι πως γίνεται. Μπορείς να προσθέσεις άλλες πιπεριές ή μανιτάρια.
User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-07-04 00:44:05
Οι πιπεριές φλωρίνης δεν είναι απαραίτητες, έτσι?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.