Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κότα γεμιστή χριστουγεννιάτικη


11
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo vana vana
Για όσους δεν τρώνε κάστανα.
Ετικέτες:κότα, αλμυρό, χριστούγεννα, χριστουγεννιάτικη, γεμιστή Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Εποχιακές συνταγές / Χριστούγεννα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 μεγάλη κότα
1/2 κιλό εντόσθια συν αυτά της κότας
1 κρασοπότηρο όχι πολύ γεμάτο ρύζι άσπρο που το έχουμε μουλιάσει σε ζεστό νερό για μισή ώρα.
1/4 κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλ. μα'ι'δανό
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
15 φέτες μπέικον
1. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε και τα εντόσθια ψιλοκομμένα, το μα'ι'δανό και το ρύζι.

2. Μετά ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και όταν κρυώσει χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε τη γέμιση.

3. Γεμίζουμε την κότα , τη βάζουμε σε ένα ταψί και την αλατοπιπερώνουμε.

4. Γεμίζουμε την κότα και τη ράβουμε.

5. Σκεπάζουμε την κότα με μπέικον σε όλο το στήθος για να μην καεί.

6. Ψήνουμε 2,5 ώρες περίπου ανάλογα με το φούρνο μας.

Σχόλια

User Photo vana vana
2010-12-17 09:27:24
Ό,τι πεις Μίμα μου. Καλημερούδια.
User Photo mima mima
2010-12-17 09:25:20
Επειδή βαριέμαι να τη ράβω, την κλείνω την κοιλιά της με οδοντογλυφίδες. Δοκίμασέ το.
User Photo paprika paprika
2010-12-16 23:57:51
Ωραιότατη συνταγή για όσους δεν αρέσει η γαλοπούλα!!! Θα την δοκιμάσω οπωσδήποτε!!!!!!!
User Photo mirsini73 mirsini73
2010-12-16 23:29:34
Εγώ προσθέτω λίγα κουκουναρια και μανιτάρια κονσέρβα ψιλοκομένα .. Κάνει την γεμιση ποιο πλούσια.Δεν βάζω τυρί ούτε μπέικον οκ ομως αυτά ειναι θέμα γουστου

Παραλλαγή συνταγής

User Photo vanessa vanessa
2010-12-18 20:16:07
Για οσους δεν αρεσουν τα εντοσθια βαλτε μισο κιλο κιμα και τσιγαριστε τον με τα κρεμμυδια. Σβηστε τον με κονιακ. Αντι για τριμμενο κεφαλοτυρι προσθετε το τυρι της αρεσκειας σας (π.χ. κεφαλογραβιερα) σε κυβακια, βάλτε κάστανα, κουκουναρια και μανιταρια. It's delicious!!!
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.