Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κορμός του Μαγκάιβερ


27
0


Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 180 '
User Photo aris1 aris1

Όπως ο Ρίτσαρντ Ντιν Άντερσον, ο πρωταγωνιστής της διάσημης σειράς των ‘80s μπορούσε να φτιάξει… αεροπλάνο από μολύβια και συνδετήρες και βόμβες από το περιεχόμενο ενός καλαθιού αχρήστων, έτσι κι εσείς μπορείτε να φτιάξετε ένα αγαπημένο καλοκαιρινό γλυκό από απλά υλικά που υπάρχουν πάντα στα ντουλάπια της κουζίνας. Ο κορμός είναι αγαπημένο γλυκό με άρωμα eightίλας. Στάνταρ το γνωρίζετε από τις μαμάδες σας και ως «μωσαϊκό» ή ως «παγωτό-σαλάμι»…

Ετικέτες:Μαγκάιβερ,κορμός,μωσαϊκό,παγωτό-σαλάμι,eightίλα,aris1,80's,eighties Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (27 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  1. 320 γρ. μπισκότα (1 1/2 πακέτο Πτι μπερ ή Μιράντα)
  2. 250 γρ. φυτικό βούτυρο (ένα πακέτο Βιτάμ δηλαδή)
  3. 320 γρ. ζάχαρη άχνη
  4. 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (χωρίς φλούδα)
  5. 2 αυγά
  6. 1-2 βανίλιες
  7. 1/2 με 1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ ή άλλο λικέρ που σας αρέσει
  8. 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  9. Λίγη σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)
  • Καβουρδίζετε τα αμύγδαλα και τα θρυμματίζετε στο γουδί ή στο μπλέντερ. Προσοχή, να μη γίνουν σκόνη, αλλά μικρά κομματάκια.
  • Σπάτε τα μπισκότα επίσης σε κομματάκια
  • Σε ένα γυάλινο μπολ χτυπάτε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει
  • Εξακολουθείτε να χτυπάτε και προσθέτετε τη ζάχαρη, τους κρόκους των αυγών και τις βανίλιες
  • Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρένγκα σφυρίζοντας το τραγούδι των τίτλων του Μαγκάιβερ για να περάσει η ώρα.
  • Στο βούτυρο ρίχνετε το κονιάκ, τα αμύγδαλα και τα μπισκότα.

  • Προσθέτετε τη μαρένγκα και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά

  • Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα και στρώνετε μέσα αλουμινόχαρτο (για να βγει το γλυκό πιο εύκολα).

  • Ρίχνετε μέσα το μείγμα και βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει (υπολογίστε 2-3 ώρες)

  • Αφού παγώσει ο κορμός, τον βγάζετε από τη φόρμα, τον κόβετε σε φέτες και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα για σερβίρισμα. Μπορείτε να τον πασπαλίσετε με κομματάκια κουβερτούρας ή ζάχαρη άχνη

  • Ταιριάζει απίστευτα με σιρόπι βύσσινο και γλυκό του κουταλιού βύσσινο. Επίσης σερβίρεται ιδανικά με παγωμένη βυσσινάδα «Κλιάφας» (σε όλα τα καλά σουπερμάρκετ)

  • Tip: Τα μπισκότα Μιράντα είναι πιο γλυκά από τα Πτι μπερ. Οπότε προσθέτετε και αφαιρείτε ζάχαρη ανάλογα με το γούστο σας. Γενικά δοκιμάζετε τη γεύση στην πορεία και αυξομειώνετε τα υλικά, ή αυτοσχεδιάζετε και προσθέτετε κι άλλα. Τι σόι Μαγκάιβερ είστε;

  • Προσοχή: Μην φάτε όλο το γλυκό στο ζύμωμα (το έχω πάθει), αφήστε και λίγο για την κατάψυξη!

  • Αν δεν ξέρετε καν ποιος είναι ο Μαγκάιβερ, δεν θα πω τίποτε άλλο εκτός από... ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ, ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ!

Σχόλια

User Photo Trinity Trinity
2010-04-10 21:55:47
φοβερο γλυκο και παντα αγαπητο απολους...εγω το ξερω και ως "πατημα της γατας"...δεν ξερω γιατι του τομαθαν ετσι οι δικοι του αλλα ετσι μου το πρωτοζητησε ο συντροφος μου....
User Photo zarkvill zarkvill
2009-07-30 16:45:40
Άπαιχτο το μπισκοτόγλυκο...γλυκό των παιδικών μου χρόνων...το έφτιαξα με ζαχαρούχο (γιατί με ανατριχιάζει η άχνη), κονιάκ ΜΕΤΑΧΑ 5 αστέρων και το συνόδευσα με μία παγωμένη λεμονάδα Κλιάφα!!
User Photo aris1 aris1
2009-06-05 12:02:16
Η βυσσινάδα Κλιάφας είναι πολυαγαπημένη, ειδικά για όσους έχουν περάσει καλοκαίρια σε περιοχές κοντά στα Τρίκαλα! Maoam, εγώ σιχαίνομαι την τρούφα. Πιστεύω ότι χαλάει όποιο γλυκό στο οποίο χρησιμοποιείται... Αφού να φανταστείς όταν φτιάχνουν στο σπίτι τρουφάκια, υπάρχει μια «δική μου» παρτίδα με τα μπαλάκια μόνο χωρίς την τρούφα!
User Photo Maoam Maoam
2009-06-05 02:07:58
με αυτο με μεγαλωσε η μαμα μου!!μονο που εβαζε και τρουφα απ'εξω!!!:) αλλα δεν μου ειπε ποτε οτι οταν το ζημωνεις σου μπαινουν τα βουτυρα και τα μπισκοτα στα νυχια....lolol!!! παντως αξιζει!:)
User Photo Kabamaria ή markan i lixouda Kabamaria ή markan i lixouda
2009-06-04 19:43:08
Εκτός από το ότι μου άνοιξε η όρεξη για Μωσαϊκό μου θύμησες και τον παιδικό μου έρωτα. Μαγκάιβερ και ξερό ψωμί!!! Τώρα αν συνοδεύεται και με Μωσαϊκό.... ΤΕΛΕΙΑ!!!
User Photo panselin panselin
2009-06-04 17:23:08
Τί ωραία tv-φαί νοσταλγία είναι αυτή? Φοβερό γλυκό! άμα αρχίσεις δύσκολα σταματάς! Η βυσσινάδα του Κλιάφα πως μου ξέφυγε εμένα??
User Photo apapsa apapsa
2009-06-04 17:22:05
Το ΄ξερα ότι δε θα με απογοητεύσεις ari παιδί μου! και θα σου θυμίσω τα κομματάκια απ' το αλουμινόχαρτο που πάντα έμεναν κολλημένα πάνω στο γλυκό και έπρεπε να τα ξεφλουδίσεις υπομονετικά πριν το κάνεις δυο χαψιές.
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-04 16:49:41
Καλά, άπαιχτο το γλυκό και η συνταγή! Ειδικά η βυσσινάδα Κλιάφα :-) (Η φωτο είναι πρόσφατη; Περίσσεψε τπτ και για μας εννοώ;)
User Photo aris1 aris1
2009-06-04 15:38:15
;ο) Μα ήταν σαν να με προκαλέσατε με το ροδακινογλυκό!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-04 15:33:26
Έπρεπε να το περιμένω αυτό. Χαχα!

Παραλλαγή συνταγής

User Photo aris1 aris1
2009-06-04 15:26:08
Αν είστε πραγματικός Μαγκάιβερ και τρέχετε στα όρη και στα άγρια βουνά για κάμπινγκ, και που να κουβαλάτε ζάχαρη μαζί, δοκιμάστε ένα κουτάκι ζαχαρούχο γάλα. Δίνει άλλη γεύση, αλλά κάνει εξίσου καλή δουλειά
User Photo aris1 aris1
2009-06-04 15:26:46
Επίσης αντί για φόρμα μπορείτε να βουτυρώσετε μια λαδόκολλα και να τυλίξετε το μείγμα σαν σαλάμι (εξ ού και το «παγωτό-σαλάμι»)
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.