Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κορμός σοκολάτας όλο γλύκα!


11
0


Μερίδες: 10 περίπου
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo ΕΛΕΝΗ ΕΛΕΝΗ
Κορμός σοκολάτας έτοιμος σε χρόνο ρεκόρ!!!
Ετικέτες:σοκολάτα, κορμός, εύκολη, γρήγορη, μπισκότα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 πακέτο μπισκότα Μιράντα (η συσκευασία με τις δύο σειρές)
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουπάκι βιτάμ
  • κακάο όσο θελουμε
  • καρύδια 1/2 φλυτζ.
  1. Έχουμε έκτος ψυγείου το βιτάμ για 1 ώρα και στη συνέχεια το βάζουμε σε μία κούπα και το ανακατεύουμε με το μίξερ ή με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε στο βιτάμ το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλα ώστε να γινει μία ωραια κρέμα!
  3. Από τα μπισκότα μιράντα τη μία σειρά την κάνουμε σκόνη στο multi και την άλλη τη σπάμε με τα χέρια.
  4. Ρίχνουμε στο μείγμα τη σκόνη τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
  5. Τέλος ρίχνουμε όσο κακάο θέλουμε για να το κάνουμε όσο σκούρο θέλουμε, ριχνουμε και τα καρύδια (αν θέλουμε) τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει και τα υπόλοιπα μπισκότα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  6. Τοποθετούμε το μείγμα σε αλουμινόχαρτο δίνοντας το γνωστό σχήμα ή ακόμη καλύτερα το βαζουμε σε μία μακρόστενη φόρμα και το βάζουμε στην  καταψυξη για να παγώσει!
  7. Οταν θελήσουμε να το βγάλουμε από τη φόρμα κάνουμε ενα τύπου μπεν μαρι και βουτάμε σε ζεστό νερο για λιγο τη φορμα ωστε να ξεκολλησει πιο ευκολα ο κορμός μας!
  8. Κόβουμε σε φέτες, πασπαλίζουμε με λίγη αχνη, βάζουμε λίγη σαντιγη (την έτοιμη) και λίγο σιρόπι σοκολάτας και απολαμβάνουμε!!!!!!

Σχόλια

User Photo ΕΛΕΝΗ ΕΛΕΝΗ
2010-09-26 16:32:50
Κι εμένα γι αυτό μου αρέσει paprika! Ωραία η συμβουλη σου!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-09-25 21:34:17
Ένας σοκολατένιος πειρασμός που δεν αφήνει κάνεναν ασυγκίνητο...πόσο μάλλον μια σοκολατούλα.:-))
User Photo paprika paprika
2010-09-25 20:41:36
Πολύ μου αρέσει αυτος ο σοκολατένιος κορμός γιατί δεν έχει αυγά!!! Και εάν θέλεις να βγαίνει ευκολότερα το γλυκό απο την φόρμα, δοκίμασε να ντύσεις την φόρμα σου με διάφανη μεμβράνη, και όταν παγώσει απλώς την αναποδογυρίζεις και αφαιρείς εύκολα την μεμβράνη απο το γλυκό!!!
User Photo ΕΛΕΝΗ ΕΛΕΝΗ
2010-09-25 16:38:42
Μην αναρωτηθείτε αν έχει άλλα υλικά ή που είναι η ζάχαρη και τα αυγά!!! Είναι τέλειος δοκιμάστε τον!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.