Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοπενχάγη


7
0


Μερίδες: 24
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo magki magki

Ειναι χορταστικο!!!

Ετικέτες:γλυκο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

250γρ βουτυρο γαλακτος
500γρ καρυδια
1/2 κιλο φυλλο κρουστας
1 1/2 ποτηρι φρυγανια
2 ποτηρια ζαχαρη
1/2 ποτηρακι του κρασιου κονιακ
2κ.γ μπεϊκιν παουντερ
1κ.γ κανελλα
1κ.γ γαρυφαλλο
8 αυγα
ΣΙΡΟΠΙ
1 κιλο ζαχαρη
2 ποτηρια νερο
4κ.σ γλυκοζη
1κ.σ λεμονι

Χωριζουμε τα αυγα και χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα.Στο μιξερ χτυπαμε τα κροκαδια με τη ζαχαρη να φουσκωσουν,προσθετουμε τη φρυγανια το γαρυφαλλο τη κανελλα το κονιακ και τελος τα καρυδια.Σταματαμε το χτυπημα και με απαλες κινησεις ενσωματωνουμε τη μαρεγκα.Παιρνουμε ενα ταψι το βουτυρωνουμε βαζουμε τα μισα φυλλα βουτυρωμενα,προσθετουμε το μιγμα τα υπολοιπα φυλλα βουτυρωνουμε και χαραζουμε.Το ραντιζουμε με νερο και ψηνουμε σε μετριο φουρνο.Ετοιμαζουμε το σιροπι 7 λεπτα βρασιμο.Οταν βγαλουμε το γλυκο ζεστο το σιροπιαζουμε με το σιροπι κρυο.

Σχόλια

User Photo magki magki
2009-11-21 17:15:27
persa ειναι το μπεικιν παουντερ απλως εγω δεν το εγραψα σωστα,το ανακατευουμε με το κονιακ στη συγκεκριμενη συνταγη
User Photo mariana mariana
2009-10-10 01:59:29
Αν κατάλαβα καλά persa το πεκιν μάλλον είναι το μπέκιν πάουντερ και το ενσωματώνουμε με τη φρυγανιά. Σωστά magki ή κάνω λάθος?
User Photo persa persa
2009-10-05 20:58:36
ολα καλά, αλλα δεν καταλαβα τι είναι το πεκίν και ποτε, πως το βάζουμε!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.