Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κομμάτια


8
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Sakis Sakis

όταν το έφαγε για πρώτη φορά η γυναίκα μου είπε "θα τρελαθώ"

Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών θερμίδών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 kgr φιλέτο απο στήθος κοτόπουλο

2 πράσινες πιπεριές

2 πορτοκαλί πιπεριές

2 κόκκινες πιπεριές

2 πορτοκαλί πιπεριές

2 μελιτζάνες μακρόστενες

4 μανιτάρια κινέζικα

1 κρεμμύδι ξερό

1 φλιτζάνι ψιλοκομένο μπαμπού

1/2 ποτήρι νερού σάλτσα σόγιας

ελάχιστο σησαμέλαιο

Πλένουμε και κόβουμε σε στυλ ζουλιέν τις πολύχρωμες πιπεριές. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μακρόστενα κομμάτια, μουλιάζουμε τα μανιτάρια για μισή ώρα σε παγωμένο νερό (Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και προσθέτουμε νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα μανιτάρια. ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕ). κόβουμε σε μισοφέγγαρα το κρεμύδι.Ψιλοκόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μικρές μπουκιές.

Βάζουμε το γουόκ στη φωτιά και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε το σησαμέλαιο και φροντίζουμε να καλύψει όλες τις πλευρές του γουόκ και προσθέτουμε τις μπουκίτσες του κοτόπουλου που τις γυρίζουμε γρήγορα με μία ξύλινη σπάτουλα να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες και τη μισή ποσότητα από τα κρεμμύδια. Ανακατέβουμε από κάτω προς τα πάνω τα υλικά. Πολύ γρήγορα θα δούμε ότι τα λαχανικά θα κατεβάσουν πολλά υγρά. Η φωτιά μας είναι δυνατή. Μόλις τα υγρά μειωθούν κατά το ήμισυ προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας ρίχνουμε το νερό από τα μανιτάρια και προσθέτουμε τα μπαμπού και τα υπόλοιπα κρεμμύδια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στην πιο μικρή βαθμίδα και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα.

Αν θέλουμε στο φαγητό μπορούμε να προσθέσουμε κάρυ.

Συνοδεύεται από ένα ωραίο ρύζι ατμού.

Καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-03 09:21:41
Ωραίο ακούγεται! Μάλλον πρέπει να ξεθάψω το γοκ μου; :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.