Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κόλυβα


4
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 240 '
User Photo ADAM ADAM
Το ξέρω ότι είναι μακάβρια και μακάρι να ήταν αχρείαστα αλλά να που καμμιά φορά χρειάζεται να τα φτιάξουμε και εγώ μέχρι πρότινως δεν ήξερα πως! Πια έχουμε μάθει τόσο στα έτοιμα, όμως τα σπιτικά είναι πιο ωραία.
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1/2 κιλό Στάρι
  • Καρύδια
  • Φουντούκια
  • Αμύγδαλα καθαρισμένα
  • Σουσάμι
  • Ρόδι
  • Μαϊντανός
  • Γαρύφαλλο τριμμένο
  • Κύμινο
  • Ζάχαρη και ζάχαρη άχνη
  • 2/3 κουταλιά σούπας Αλεύρι
  • 1 κούπα Στραγάλια
  • Ασημένιες καραμελίτσες
  1. Βράζουμε το στάρι με λίγο αλάτι μέχρι να φουσκώσει καλά. Το βγάζουμε σε ένα τρυπητό και το ξεπλένουμε καλά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε σε μία πετσέτα σκεπασμένο όλη νύχτα να τραβήξει. (η μαμά μου χρησιμοποιεί ποτηρόπανο για να ξεκολλάει εύκολα)
  2. Ξηρούς καρπούς χρησιμοποιούμε όσους θέλουμε.
  3. Αλέθουμε τα στραγάλια να γίνουν σκόνη.
  4. Καβουρδίζουμε το αλεύρι να γίνει καστανό ανοιχτό.
  5. Περνάμε από το τηγάνι τα αμύγδαλα, το σουσάμι  και τα φουντούκια για να πάρουν χρώμα.
  6. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το στάρι, τη σκόνη από τα στραγάλια, τους ξηρούς καρπούς (θρυματισμένους σε μεγάλα κομμάτια), το ρόδι, τα μυρωδικά ανάλογα πόσο θέλουμε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  7. Παίρνουμε ένα δίσκο και βάζουμε τα υλικά σαν βουναλάκι. Από πάνω ρίχνουμε το αλεύρι να πάει παντού και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Προσέξτε μήν ανακατευτούν το αλεύρι και η ζάχαρη με το στάρι γιατί θα ζαχαρώσει. Με ένα κομμάτι λαδόκολλα πιέζουμε για να γίνει ομοιόμορφο.
  8. Με ένα σουρωτηράκι ρίζνουμε την άχνη και πάλι πιέζουμε να γίνουν ομοιομορφα.
  9. Στολίζουμε με καραμελίτσες ή ασπρισμένα αμύγδαλα. Τις καραμελίτσες μπορείτε να τις βρείτε στα μαγαζιά που πουλάνε ξηρούς καρπούς.
Μπορείτε να κόψετε τους ξηρούς καρπούς στη μέση αντί να τους θρυματίσετε

Σχόλια

User Photo κλαρα κλαρα
2011-04-07 23:44:42
τελικα μηπως ν αλαξεις λιγο το τιτλο adam?σωστη η vana ...σιταρι με ξηρους καρπους....?
User Photo nakupenda nakupenda
2011-04-07 23:25:43
Vana LOL!!!!! :DD
User Photo vana vana
2011-04-07 11:15:18
Και εσύ μην τα λες κόλυβα. Πες τα ''Σιτάρι με ξηρούς καρπούς". Έτσι δεν είναι τόσο μακάβριο. Οπότε εμείς μόλις διαβάσουμε τη συνταγή θα πούμε ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ κόλυβα δηλαδή.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.