Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο


7
0


Μερίδες: 6-8
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo Don Don't tell mom!

Νόστιμη ελαφριά πίτα. Μπορέι να γίνει και σε φορμάκια για κέικ για ατομικές μερίδες σε μπουφέ. Τρώγεται κρύα ή ζεστή.

Ετικέτες: Διατροφή:Vegan
Κατηγορίες:Πίτες / Χωρίς φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

 

  • 400 γρ. τριμμένα κολοκυθάκια( στο χοντρό τρίφτη)
  • 130 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλικομμένα (περίπου 5)
  • 4 αυγά
  • 250 ml γάλα ή μία κούπα
  • 2 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 200 γρ. φέτα θρυματισμένη με το χέρι
  • 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ.σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • (άνηθο προαιρετκά)
  • 1 κούπα (περίπου) Γαλέτα ή χοντροαλεσμένη φρυγανιά (καλύτερο)
  • Αλάτι - Πιπέρι μαύρο

 

 

  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τους ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα στίβουμε να φύγουν τα υγρά.
  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε άνα μπωλ, δοκιμάζουμε για διόρθωση στο αλάτι.
  • Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε στον πάτο και στα πλαινά, ένα ταψάκι στρογγυλό με διάμετρο 28- 30 εκ. (ανάλογα πόσο χοντρή θέλουμε να είναι η πίτα).
  • Ρίχνουμε την φρυγανιά ώστε να καλύψουμε την επιφάνεια που έχουμε λαδώσει με ένα στρώμα (όχι πολύ λεπτό)
  • Απλώνουμε με προσοχή το μείγμα των υλικών, προσέχοντας να μήν φύγει το στρώμα της φρυγανιάς από τον πάτο. Ισιώνουμε να έχει ομοιόμορφο πάχος. Ρίχνουμε την υπόλοιπη φρυγανιά από πάνω ώστε να καλυφθεί όλη επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στους 180 στον αέρα περίπου 40 λεπτά.
  • Καλή επιτυχία!

 

Σχόλια

User Photo KatKati KatKati
2009-06-13 21:58:31
Όλα καλά, αυτός ο δυόσμος όμως.... θα δω πως θα γίνει χωρίς

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.