Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κολοκυθόπιτα όλο γεύση


14
0


Μερίδες: αρκετές
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo teri teri

Απολαυστική, θρεπτική, εύκολη και τέλεια για μπουφέ.

Ετικέτες:αλμυρή, πίτα κολοκυθάκια Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Χωρίς φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (14 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 μεγάλα κολοκυθάκια πράσινα
  • 1 καρότο μεγάλο
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη
  • 1 πατάτα μεγάλη
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 3 κλαδάκια σέλινο
  • λίγα φύλλα μέντας
  • ρίγανη
  • 2 μικρά αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού γάλα
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού τυρί τριμμένο εκτός από φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 φλυτζάνι τριμμένη γαλέτα
  • 6 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 1/2 κουταλάκι μπέκι πάουντερ
  • λάδι για το ράντισμα της πίτας 
  • Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα στίβουμε να φύγουν τα υγρά τους,
  • Σε μπολ τρίβουμε το καρότο, την πατάτα και το κρεμμύδι, όλα στο χοντρό μέρος,
  • Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το σέλινο, τα φυλλαράκια της μέντας,
  • προσθέτουμε το γάλα, το ούζο, τα αυγά, την ρίγανη, το αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί,
  • Ρίχνουμε τα στιμένα κολοκυθάκια, την γαλέτα, το αλεύρι με το μπέκι και με κουτάλα ή με τα χέρια ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας,
  • Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ταψί που πρώτα έχουμε απλώσει λαδόκολλα,
  • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά, περίπου 40 λεπτά,
  • Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα ζεστή αλλά και κρύα.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2010-02-23 16:46:18
Τη φτιάξαμε σήμερα την συνταγή που έλεγα. Τελικά είναι αρκετά διαφορετική η κολοκυθόπιτα που φτιάχνει η μαμά μου. Δεν έχει τόση μεγάλη ποικιλία λαχανικών και τη γαλέτα τη βάζει σαν βάση στο ταψί. Και έχει και κάτι σα μπεσαμέλ από πάνω, καλά το είχα καταλάβει :) Θα βάλω κι εγώ τη συνταγή και ελπίζω και φωτογραφία.
User Photo apapsa apapsa
2009-08-31 10:39:55
Αυτή η κολοκυθόπιτα μοιάζει με μια που κάνει η μαμά μου και που χτες που τη φάγαμε με την StrangeEmily λέγαμε ότι πρέπει να την βάλω κι εδώ. Η μαμά μου βάζει και κάτι σαν μπεσαμέλ από πάνω, απ' ότι έχω καταλάβει. Θα μάθω και θα σας πω :o)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.