Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κολοκυθόπιτα με μπεσαμέλ


15
0


Μερίδες: 15 περίπου
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo apapsa apapsa
Έχω φάει άπειρες ποσότητες από αυτή την πίτα στη ζωή μου, γιατί την έφτιαχνε αδιάκοπα η μαμά μου όταν ήμουνα μικρή. Άρεσε και στις φίλες μου και ευκαιρία έβρισκε η μαμά και δώστου άλλη μια κολοκυθόπιτα. Χτες που ήμασταν εκεί με τον Cooky είχε πολλά κολοκυθάκια και την έφτιαξε μετά από αρκετό καιρό, οπότε της πήρα τη συνταγή για να την μοιραστώ μαζί σας. Μου αποκάλυψε κιόλας ότι την είχε βρει από την "Γυναίκα", που έβαζε "τις καλύτερες συνταγές". Μάλιστα... Ώστε η 'Γυναίκα" φταίει  LOL!
Ετικέτες:πίτα, κολοκυθάκι, α ρε μάνα, νοστιμιά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Χωρίς φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ κολοκυθάκια
200 γρ φρυγανιά τριμμένη
250 γρ ανθότυρο
300 γρ φέτα
1 πράσο
1 κρεμμύδι μέτριο
1 μεγάλο καρότο
άνιθος (κατά βούληση)
1/2 φλιτζάνι λάδι
λίγο τυρί τριμμένο (π.χ. ρεγκάτο)

Για τη μπεσαμέλ:

3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 λιτρο φρέσκο γάλα
1 αυγό
αλάτι
μοσχοκάρυδο
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα σωτάρουμε με το λάδι. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και το καρότο στον τρίφτη (στο χοντρό του μέρος) και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα να σωταριστούν κι αυτά λίγο. Ψιλοκόβουμε τον άνιθο και τον ρίχνουμε κι αυτόν. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά.

Κόβουμε σε κύβους τη φέτα και το ανθότυρο και τ' ανακατεύουμε με το μίγμα του κολοκυθιού σε ένα μπωλ.

Σε ένα λαδωμένο πυρέξ ρίχνουμε τη φρυγανιά και την απλώνουμε ομοιόμορφα με το χέρι στον πάτο και λίγο στα τοιχώματα του σκεύους για να δημιουργηθεί μια βάση. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το μίγμα του κολοκυθιού.

Για τη μπεσαμέλ:

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το αλεύρι με το λάδι και ανακατεύοντας με το σύρμα ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά. Προσθέτουμε το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Αφού πήξει μετρίως το κατεβάζουμε απ' τη φωτιά και ρίχνουμε το αυγό ανακατεύοντας. Απλώνουμε στο πυρέξ (θα απορροφηθεί και από το μείγμα) και πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο.

Ψήνουμε στους 180 για 25 με 30 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο του καθενός).

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2011-01-31 20:12:25
Καλή επιτυχία, ελπίζω να σ' αρέσει!
User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
2011-01-31 19:41:18
To Σαββατοκυριακο εχει κολοκυθοπιτα με μπεσαμελ...
User Photo mariana mariana
2010-03-02 00:14:08
Καλό!! :))
User Photo apapsa apapsa
2010-03-01 16:04:23
Αν την φτιάξετε κορίτσια, πείτε μου πώς σας φάνηκε και αν κάτι δε σας αρέσει πείτε μου, μη ντραπείτε :o) Ή βάλτε μου 0,5 ;o)
User Photo mariana mariana
2010-02-28 21:30:44
Πρωτότυπη συνταγή όντως! Αξίζει να δοκιμαστεί άμεσα
User Photo vana vana
2010-02-24 15:50:33
Νομίζω πως είναι η ωραιότερη αλμυρή κολοκυθόπιτα που έχω διαβάσει. Θα τη φτιάξω σύντομα.
User Photo apapsa apapsa
2010-02-24 13:18:40
Ευχαριστούμε πολύ κορίτσια! Είπα στη μαμά μου τα καλά σας λόγια και χάρηκε! Εύχομαι να σας αρέσει η συνταγή. @ Σοκολατούλα: σπιτικά κολοκυθάκια! Θα πρέπει να είναι πεντανόστιμα! :D
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-02-24 12:47:43
Άξια η μαμά σου apapsa! Όταν αργότερα γίνουν τα κολοκυθάκια που φυτεύει κάθε χρόνο ο μπαμπάς μου θα τη φτιάχνω συχνά. Όλα τα σκουφάκι για σένα και μαμά σου.
User Photo teri teri
2010-02-24 12:45:30
Πολύ ωραία συνταγή και πρώτότυπη. Την επόμενη φορά που θα φτιάξω κολοκυθόπιτα θα δοκιμάσω να την κάνω με αυτόν τον τρόπο.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.