Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κολοκυθόπιτα γλυκιά


11
0


Μερίδες: 25
Χρόνος ετοιμασίας: 120 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo vana vana

Κανείς δεν καταλαβαίνει ότι έχει κολοκύθι.

Ετικέτες:πίτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

για το ζυμάρι
7 φλ. τσαγιού αλεύρι
2,5 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
αλάτι 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1,5 σούπερ φρέσκο κανέλλα
άχνη
νεσεστέ

για τη γέμιση

3 αυγά
το εσωτερικό από 10 κολοκυθάκια που έκανα γεμιστά
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. καφέ κάστερ πάουντερ
1. φλ. καφέ σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες

 

1. Πρώτα κάνουμε το ζυμάρι. Ρίχνουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδοζ Ανακατεύουμε με το χέρι.
Ρίχνουμε το πρώτο φλ. νερό και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε και το δεύτερο. Πριν ρίξουμε το τρίτο ζυμώνουμε καλά και προσέχουμε να μη γλιστράει η ζύμη. Τότε έχει πολύ νερό και δε θέλει άλλο.
Αδειάζουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε διπλώνοντας τη ζύμη. Όλο αυτό κρατάει περίπου 10 λεπτά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα. Ενώ θα αφήσετε ένα ζυμάρι σκληρό και άγριο μετά από 1 ώρα θα βρείτε ένα απαλό και λείο.
2. Βράζουμε τα κολοκύθια για μισή ώρα και τα βάζουμε να στραγγίξουν. Τα περνάμε από μύλο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
3. Χωρίζουμε το ζυμάρι στα 2 με το ένα κομμάτι λίγο μεγαλύτερο. Ανοίγουμε με τον πλάστη το μικρότερο ζυμάρι σε μεγάλο φύλλο. Δεν πειράζει αν τρυπήσει. Λιώνουμε το σούπερ φρέσκο και αλείφουμε όλη την επιφάνεια. Αρχίχουμε να δοπλώνουμε από καθε πλευρά γύρω στα 10 εκατοστά.
Κάθε φορά που διπλώνουμε αλείφουμε. Στο τέλος γίνεται ένας χοντρός κύβος 10χ10 περίπου. Τον βάζουμε σε ένα  πιάτο που έχουμε ρίξει νεσεστέ ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο.

4. Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο ζυμάρι. Όταν βάλουμε στο ψυγείο το δεύτερο παίρνουμε το πρώτο και το απλώνουμε σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί του φούρνου μας. Ρίχνουμε νεσεστέ για να μην κολλάει.

5. Βουτυρώνουμε το ταψί, απλώνουμε το φύλλο και ρίχνουμε τη γέμιση. Διπλώνουμε προς τα μέσα τακομμάτια που περισσεύουν και βουτυρώνουμε.

6. Απλώνουμε το άλλο φύλλο πιο λεπτό και μεγάλο. Δεν πειράζει αν τρυπήσει. Το τυλίγουμε στον πλάστη και κουνώντας τον πέρα-δώθε το βάζουμε πανω από τη γέμιση. Βουτυρώνουμε καλά.

7. Ψήνουμε σε αντιστάσεις για 1/4 στους 250 και 1/4 στους 200 βαθμούς. Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.

 

 

 


Σχόλια

User Photo vana vana
2011-01-12 11:46:52
Κάστερ πάουντερ είναι ένα κουτί που έχει ένα μωρό απ' έξω . Αντί για αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις sante ή άνθος αραβοσίτου Γιώτης. Μπέικιν πάουντερ είναι αυτό που φουσκώνει τα γλυκά μας.
User Photo xgiorgara xgiorgara
2011-01-11 23:29:03
vana μου τι ειναι το κάστερ πάουντερ το μπέκι πάουντερ?
User Photo paprika paprika
2010-05-06 21:23:10
Ιδιαίτερη αυτή η κολοκυθόπιτα!!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2010-05-06 20:58:11
Τρελλαινομαι για κολοκυθάκια και δεν έχω δοκιμάσει γλυκειά κολοκυθόπιτα! Θα την φτιάξω!
User Photo vana vana
2010-05-06 18:50:09
Ευχαριστώ πολύ. Επειδή είχα γράψει 2 φορές τη συνταγή και μόλις πήγα να τη στείλω μου εξαφανίστηκε έκανα copy pasteστο word. Αλλά ήρθε πίσω μόνο η μισή.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-05-06 16:57:16
FIXED! Μερικά προγράμματα όπως το word ή άλλοι κειμενογράφοι μεταφέρουν πολλές φορές και κώδικα που μπερδεύει το site. Αν κάνετε copy paste συνταγές και έχετε πρόβλημα, η καλύτερη λύση είναι να την κάνετε paste (επικόλληση) πρώτα στο notepad (υπάρχει σε όλους τους υπολογιστές με windows) και μετά να το κάνετε από εκεί copy (αντιγραφή) και paste στο cooktherapy. Αν γενικά έχετε πρόβλημα με το site απλά στείλτε mail στο support@cooktherapy.gr
User Photo vana vana
2010-05-06 15:44:27
Δε μου αντιγράφονται τα υλικά. Δεν ξέρω τι συμβαίνει.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.