- 1½ κιλό κολοκυθοκορφάδες, πλυμένες, καθαρισμένες από το νεύρο, κομμένες σε μέτριο μήκος
- ½ κιλό κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι χονδροκομμένο μαϊντανό
- μάραθο
- 8 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 150 γρ. φέτα τρίμμα
- αλάτι και πιπέρι
|
- Μαραίνετε σε βαθιά κατσαρόλα το σκόρδο και το κρεμμύδι.
- Προσθέτετε τα υλικά εκτός του τυριού.
- Σκεπάζετε με νερό και μαγειρεύετε για 45’ σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτετε το τυρί, ανακατεύετε κι αφήνετε το φαγητό να βράσει λίγα λεπτά ακόμα.
|
2011-10-11 18:09:39
Σ'ευχαριστώ πολύ mima μου να είσαι καλά.
2011-10-11 17:28:43
Είναι οι πολύ τρυφερές κορυφές από τις κολοκυθιές. Είναι πολύ νόστιμες και εμείς στην περιοχή μου τις τρώμε πολύ, περίπου με τον τρόπο που γράφει η παραπάνω συνταγή αλλά συνήθως χωρίς τομάτα.
2011-10-11 13:12:21
Τι είναι οι κολοκυθοκορφάδες?