Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κολοκύθια με σκόρδο και ρίγανη


6
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo nakupenda nakupenda
Το είδα σε περιοδικό και τελικά καλά έκανα που το δοκίμασα! Είναι φοβερός μεζές...
Ετικέτες:κολοκύθι, σκόρδο, τηγάνισμα, ελαιόλαδο Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

700 γρ. μικρά κολοκύθια ή κομμάτι από καθαρισμένη κόκκινη κολοκύθα
4-5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σκόρδο χοντροκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη φρέσκια ή ½ κουτ.γλυκού ξερή
2 κουτ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο, για στόλισμα
  1. Καθαρίστε τα κολοκύθια και κόψτε τα σε ροδέλες, όσο λεπτότερες γίνεται. Αν χρησιμοποιήσετε κολοκύθα, κόψτε σε λεπτά φετάκια.
  2. Σε τηγάνι που να χωρέσει όλο το κολοκύθι, βάλτε το λάδι και το σκόρδο, ανάψτε τη φωτιά στο μέτριο και όταν το σκόρδο ξανθύνει ελαφρά, προσθέστε το κολοκύθι, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατέψτε καλά.
  3. Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και σοτάρετε ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι, αλλά όχι να λιώσει.
  4. Αφαιρέστε με κουτάλι το πολύ λάδι, μεταφέρετε το κολοκύθι σε ζεστή πιατέλα και σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το μαϊντανό.

Σχόλια

User Photo nakupenda nakupenda
2011-02-24 09:35:31
LOL apapsa!!!!! ok, την επομενη φορα με λεμονι, οντως πρεπει να λεει πολλα ;-)
User Photo apapsa apapsa
2011-02-24 09:23:35
Όχι, ούτε σκόρδο εννοουσα, λεμόνι ήθελα να πω (τι πίνω και δεν σας δίνω; )
User Photo apapsa apapsa
2011-02-24 09:22:19
Ναι μωρέ, σκόρδο εννοούσα, μπερδεύτηκα....
User Photo Μίνα Μίνα
2011-02-24 08:48:48
Κρεμμύδι? Ποιο κρεμμύδι? Η συνταγή αναφερει σκορδάκι... και αυτό είναι που κάνει τη διαφορά!
User Photo apapsa apapsa
2011-02-23 21:50:05
Μου θυμίζει έναν τρομερό μεζέ που τρώμε σε ένα τρομερό μαγαζάκι και που το σερβίρουν σκεπασμένο με μπόλικο γιαούρτι (σ' αυτή την περίπτωση δεν πάει τοκρεμμύδι μάλλον). Μόλις βρω χρόνο να το δοκιμάσω nakupendoula :o)
User Photo Μίνα Μίνα
2011-02-23 20:41:49
Κάπως έτσι το κάνω και γω αλλά χωρίς λεμόνι κορίτσι δε λέει τίποτα... το λεμόνι το ανεβάζει από 4.5 στα 5 σκουφάκια! Δοκίμασέ το να τα σβήσεις με λεμόνι λίγο πριν τα κατεβάσεις από τη φωτιά!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.