Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κολοκάσι Γιαχνί


2
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo vch vch

 

Το Κολοκάσι ευδοκιμεί σε αφθονία στην Κύπρο. Ο καρπός χρησιμοποιείται ευρέως στην Κυπριακή κουζίνα αλλά και το φυτό είναι πολύ όμορφο καλλωπιστικό.

 

Η ίδια συνταγή γίνεται και με κρέας αλλά εγώ διάλεξα αυτή χωρίς το κρέας.

 

Εκτός από τον καρπό αυτό που βρίσκουμε στα σουπερμάρκετ, υπάρχει στην αγορά και ο νέος καρπός, που είναι το ίδιο αλλά πολύ λεπτό.

Αυτό γίνεται και τηγανιτό και έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση.

 

Στην Κύπρο αυτό το «νεογνό καρπό» το ονμάζουμε «Πούλλες»

Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαδερά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 ½ κιλό Κολοκάσι
  • ½ δέσμη Σέλινο
  • Φρέσκο δυόσμο
  • 3 κρεμμύδια μέτρια- Ψιλοκομμένα
  • 3 ντομάτες ψημένες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, λεμόνι

  • Κύμινο Προαιρετικά

Καθαρίζουμε το κολοκάσι από τη φλούδα.

 

Το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 5 εκ.

 

Βυθίζετε το μαχαίρι στη σάρκα κάθετα και μετά το γυρίζετε.

Θα δείτε ότι σπάει.

 

Αυτός είναι ο τρόπος που το κόβουμε σε κομμάτια.. «Σπαστός» τρόπος κοπής.

 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεματήσει και ρίχνουμε το κρεμμύδι. Αφού ξανθύνει, ρίχνουμε τη ντομάτα σε κομματάκια.

 

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο, το δυόσμο, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

 

Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε για 10’ να ψηθούν όλα τα υλικά.

 

Μετά, προσθέτουμε και το κολοκάσι.

 

Προσθέτουμε λίγο νερό για να είναι όλα καλά καλυμμένα.

 

Τ’ αφήνουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά.

 

Θα μελώσει η σάλτσα και το κολοκάσι θα μαλακώσει πολύ.

 

Αφού τελειώσει, προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι.

 

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-07-13 23:28:18
Χαρά μου :-)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-07-13 11:40:53
Ναι! Χρήσιμη και η περιγραφή και η φωτογραφία. Δεν το ήξερα καθόλου! Thanks vch!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-07-13 10:27:43
Ευχαριστώ! Διαφωτιστική και η φωτογραφία :-)
User Photo vch vch
2009-07-13 08:15:45
Μοιάζει με μεγάλη πατάτα. Περίπου 20 - 25 εκ μήκος και διάμετρο περίπου 10 εκ.. Το Τάρο (Colocasia esculenta) ή Κολοκάσι είναι ένα εδώδιμο φυτό, που καλλιεργείται πάνω από 2000 χρονια. Το πιο σπουδαίο στο Τάρο ή Κολοκάσι είναι οι αμυλούχοι κόνδυλοι της μονάδας. Όταν μαγειρεύονται, έχουν γεύση σαν της πατάτας. Ανάλογα με τις συνήθειες κάθε περιοχής, επίσης τα φύλλα και οι μίσχοι των φύλλων τρώγονται ως λαχανικά. Περιέχουν διάφορα ανόργανα άλατα, βιταμίνες Α, Β και Γ. Το βρίσκουμε στην Κύπρο και στην Ικαρία Επίσης, Ζεί στη Χαβάη, στους Τροπικούς και στην Αίγυπτο (colocasia esculenta) Elephant's ears
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-07-12 23:50:07
Σαν τί μοιάζει η γεύση του και το σχήμα του; πρώτη φορά ακούω γι αυτό το ζαρζαβατικό...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.