Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια


16
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Παραδοσιακή συνταγή της Ζακύνθου,λιγο βαριά αλλά αξίζει τον κόπο...
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (16 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κόκκορας όχι πολύ μεγάλος (1,5-2 κιλά)
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 2 κρεμμύδια μεσαίου μεγέθους
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • αλάτι,πιπέρι,νερό
  • 1 πακέτο μακαρόνια Νο 5
  • 1 κσ βούτυρο
  • Κόβουμε τον κόκκορα σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους .
  • Πλένουμε τα κομμάτια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
  • Βάζουμε το μισό λάδι σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τον κόκκορα.
  • Στο μεταξύ στο μούλτι πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Το υπόλοιπο λάδι το βάζουμε σε ταβά όπου και τοποθετούμε τα τσιγαρισμένα κομμάτια.
  • Μόλις ετοιμαστούν όλα τα κομμάτια βάζουμε τον ταβά στο μάτι.
  • Μόλις αρχίσει το λάδι να καίει ρίχνουμε το κρασί και κατόπιν τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
  • Διατηρούμε τη θερμοκρασία σε μεσαία επίπεδα για να μην καούν το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
  • Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο νερό.
  • Μόλις το κρέας έχει μισομαλακώσει προσθέτουμε την τομάτα(αν είναι φρέσκια ακόμη καλύτερα) και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά.Αν χρειαστεί ξαναβάζουμε νερό.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με τις οδηγίες βρασμού και αφού τα σουρώσουμε τα βουτυρώνουμε ελαφρώς.
  • Τοποθετούμε τα κομμάτια του κόκκορα σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα.

Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί.

Καλή όρεξη και από αύριο δίαιτα!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.