- Κόβουμε τον κόκκορα σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους .
- Πλένουμε τα κομμάτια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι.
- Βάζουμε το μισό λάδι σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε τον κόκκορα.
- Στο μεταξύ στο μούλτι πολτοποιούμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Το υπόλοιπο λάδι το βάζουμε σε ταβά όπου και τοποθετούμε τα τσιγαρισμένα κομμάτια.
- Μόλις ετοιμαστούν όλα τα κομμάτια βάζουμε τον ταβά στο μάτι.
- Μόλις αρχίσει το λάδι να καίει ρίχνουμε το κρασί και κατόπιν τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
- Διατηρούμε τη θερμοκρασία σε μεσαία επίπεδα για να μην καούν το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
- Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο νερό.
- Μόλις το κρέας έχει μισομαλακώσει προσθέτουμε την τομάτα(αν είναι φρέσκια ακόμη καλύτερα) και το σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά.Αν χρειαστεί ξαναβάζουμε νερό.
- Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με τις οδηγίες βρασμού και αφού τα σουρώσουμε τα βουτυρώνουμε ελαφρώς.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια του κόκκορα σε μια πιατέλα και ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στην σάλτσα.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί.
Καλή όρεξη και
από αύριο δίαιτα!!!