Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοκκινιστό με Ρύζι


6
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo bulakastoria bulakastoria
Ένα πεντανόστημο φαγητό που όποιος το δοκιμάσει θα γίνει το αγαπημένο του!
Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 1/2 κιλό Μοσχαρίσιο κρέας
  • 3 Ντομάτες Ώριμες Ξεφλουδισμένες ή 1 1/2 φλ. Ντοματάκια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλ. Κρασί Κόκκινο Υμίγλυκο 
  • 1 Μεγάλο Κρεμμύδι
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 1/2 φλ. Ρύζι για Πιλάφι
  • 4 φλ. Ζωμό Βοδινού
  • Πιπέρι
  1.  Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και μόλις πάρει μια πρώτη βράση το ξεπλαίνουμε.
  2.  Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι με τα κομμάτια κρέατος και το καβουρδίζουμε απ' όλες τις πλευρές.
  3.  Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι με τις ντομάτες και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη, αλάτι και το πιπέρι.
  4.   Βράζουμε το κρέας για περίπου 50' και στο τέλος προσθέτουμε το κρασί μας μέχρι να μείνει μόνο με την σάλτσα του.
  5.   Για το ρύζι, βάζουμε στην κατσαρόλα 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο ή βούτυρο μαζί με το ρύζι, το καβουρδίζουμε ελαφρως, προσθέτουμε το ζωμό μας, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να τραβήξει όλο το ζωμό.
  6.   Σερβίρουμε το φαγητό μας προσθέτοντας στο ρύζι από την πεντανόστημη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.

 Καλή σας επιτυχία και Καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.