- 1 κιλό μοσχάρι
- 2 πορτοκάλια
- 1 κονσέρβα ανανά
- 2 κρεμμύδια
- 1 νεροπότηρο κόκκινο γλυκό κρασί
- 2 ντομάτες
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
- 4 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι και ππέρι
|
- Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.Πλένουμε τα πορτοκάλια τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φετούλες, τις οποίες κόβουμε στη μέση. Στραγγίζουμε τον ανανά από το ζουμί του, φυλάσσοντας 1 φλυτζανάκι του καφέ χυμό. Κόβουμε τις ροδέλες του ανανά στα 4.Στο χυμό του ανανά διαλύουμε τον πελτέ.
- Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το μοσχάρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε ελαφρά, προσέχοντας να μην κολλήσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ανανά, τα πορτοκάλια και το χυμό ανανά με τον πελτέ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.
Καλή επιτυχία
|
2009-08-18 18:44:15
το γλυκο κρασί, μαυροδάφνη ή προτείνης και κατι άλλo;