Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κοκκινιστό με ανανά και πορτοκάλι


3
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo ADAM ADAM
Μοσχάρι κοκκινιστό με ανανά και πορτοκάλια
Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 κονσέρβα ανανά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 νεροπότηρο κόκκινο γλυκό κρασί
  • 2 ντομάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι και ππέρι
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.Πλένουμε τα πορτοκάλια τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε φετούλες, τις οποίες κόβουμε στη μέση. Στραγγίζουμε τον ανανά από το ζουμί του, φυλάσσοντας 1 φλυτζανάκι του καφέ χυμό. Κόβουμε τις ροδέλες του ανανά στα 4.Στο χυμό του ανανά διαλύουμε τον πελτέ.
  • Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το μοσχάρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε ελαφρά, προσέχοντας να μην κολλήσουν.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ανανά, τα πορτοκάλια και το χυμό ανανά με τον πελτέ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε. 
  • Ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα.

Καλή επιτυχία

Σχόλια

User Photo persa persa
2009-08-18 18:44:15
το γλυκο κρασί, μαυροδάφνη ή προτείνης και κατι άλλo;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.