Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κόκκινα fusilli με κατίκι και τσίλι


10
1


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
Μια απλή και εύκολη μακαρονάδα με λίγο πικάντικη γεύση. Αν σας αρέσουν βέβαια τα καυτερά βάλτε περισσότερο τσίλι.
Ετικέτες:κατίκι, μακαρονάδα, εύκολο, εύκολη, πικάντικό, τσίλι, φουσίλι, μακαρόνια, λίγο-διαφορετικά-μακαρόνια Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ζυμαρικά - Μακαρόνια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 250 γρ. Fusilli
  • 2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους (ή μια συσκευασία 370γρ κονκασέ)
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια (περίπου 100γρ καθαρό βάρος)
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. κατίκι Δομοκού
  • 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι ρακή
  • αλάτι
  • πιπέρι
Extra: Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα fusilli για όσο χρόνο λέει στο πακέτο.

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Μόλις γίνουν, τα σβήνουμε με τη ρακή και περιμένουμε να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα. Βάζουμε το τσίλι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Αφήνουμε να βράσει λίγο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις είναι έτοιμη η σάλτσα προσθέτουμε το κατίκι και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

  • Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo sstamoul sstamoul
2010-10-07 10:52:10
μμμμ... ωραία! (Τα παιδιά μου θυμώνουν όποτε φτιάχνω "μακαρόνια" που δεν μπορούν να φάνε επειδή είναι καυτερά! Θα φυλάξω τη συνταγή για ένα βραδάκι "ενηλίκων"!)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.