Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κλασικό σαγανάκι γαρίδες


7
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo japan japan

καλός μεζές για καρσί ή τσίπουρο.

Ετικέτες:πικάντικο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

½ κιλό γαρίδες

1 μέτριο κρεμμύδι

1 πράσινη πιπεριά

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 ώριμη ντομάτα

1 κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

80 gr φέτα

1 σκελίδα σκόρδο

μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι

Σοτάρουμε τις γαρίδες στο μισό λάδι και κατόπιν τις βγάζουμε. σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές (ψιλοκομμένα) στο ίδιο τηγάνι. Πολτοποιούμε την ντομάτα μαζί με τον πελτέ και προσθέτουμε. Ρίχνουμε τις γαρίδες, το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερόνουμε κατά βούληση. Βράζουμε χωρίς καπάκι μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, κατόπιν το σκόρδο (πρέσα) και στο τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να βγούνε τα αρώματα πριν το σερβίρισμα.

προσθήκη καυτερού κατά βούληση.

Προσοχή στην σειρά προσθήκης των υλικών. Όλα μαζί δεν βγαίνει το ίδιο.

Σχόλια

User Photo IceTea IceTea
2009-12-03 20:56:38
ευχαριστω
User Photo japan japan
2009-11-28 04:52:01
Eγώ βαζω πάντα φρέσκια. Μεγάλη διαφορά πάντως στην γεύση κάνει η ποσότητα της φέτας.
User Photo IceTea IceTea
2009-11-26 11:50:22
μαρεσει το σαγανακι ..... δεν ειχα ιδεα πως γινεται......... να φας εξω το πληρωνεις χρυσο....... πιπερια φλωρινης απο βαζακι η φρεσκια βαζουμε?
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-11-19 13:56:57
Μας άνοιξες την όρεξη με το σαγανάκι σου Japan! Με ρυζότο ή πατατούλες τηγανιτές είναι σούπερ! Όλα τα σκουφάκια στο σαγανάκι.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.