Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κλασική γαλλική κις με πράσα


2
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος: 35 '
User Photo afroula afroula
Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τους λάτρεις των πράσων. Μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο αλλά και ως συνοδευτικό σε ένα τραπέζι.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 έτοιμη ζύμη για κις (pâte brisée) στα Καρφούρ

4 πράσα

50 με 70 γρ. τριμένη γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας

30 g βούτυρο κατά προτίμηση φρέσκο

3 αβγά

20 cl γάλα

20 cl υγρή κρεμ φρες

αλάτι, πιπέρι

 

 

 

1. Καθαρίστε καλά τα πράσα και πετάξτε τα πράσινα.

2. Κόψτε τα σε λεπτές φέτες.

3. Σωτάρετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ρίψτε τα πράσα. Σκεπάστε το τηγάνι κι αφήστε τα να μαλακώσουν για 15 με 20 λεπτά.

4. Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψί για τάρτες πάνω στο πλαστικό της.

5. Ρίξτε το τριμμένο τυρί.

5  Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά, το γάλα, την κρέμα και το αλατοπίπερο είτε με μίξερ ή στο χέρι.

6.  Ρίξτε τα πράσα στο ταψί.

7. Ψήστε για 35 λεπτά στους 180°.

Μπορείτε να συνοδεύσετε την κις με μία σαλάτα με αντίβ.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.