Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κινέζικο κοτόπουλο πολύχρωμο


7
0


Μερίδες: 3-4
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo Μίνα Μίνα

Ο εύκολος δρόμος για ένα πετυχημένο κοτόπουλο με απλά υλικά.
Ετικέτες:κινέζικο, κοτόπουλο, σόγια σως Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κοτόπουλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γρ.φιλέτο κοτόπουλου
700 γρ. κινέζικο λάχανο (θα το βρείτε στα σούπερ μάρκετ αλλά και στην λαϊκή σε "γκουρμέ" πάγκους)
1 κόκκινη πιπεριά γλυκιά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
150ml ζωμό κότας κρύο
3 κουταλιες άσπρο κρασί
2 κουταλιές κορν φλάουρ

Για την μαρινάτα

2 κουταλιές σόγια σως
2 κουταλιες άσπρο κρασί
2 κολίνες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι
Φτιάχνουμε τη μαρινάτα και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.
Αφήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Σωτάρουμε το κρέας να ροδοκοκκινήσει αρκετά και όταν αυτό γίνει το αφαιρούμε και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά.(οι πιπεριές όχι κομμένες ροδέλες αλλά σε στικ).
Οταν τα λαχανικά μαραθούν λιγάκι ξαναρίχνουμε το κρέας.
Προσθέτουμε στο ζωμό κότας το κρασί και το κορν φλάουρ και περιχύνουμε στο τηγάνι ανακατεύοντας καλά μέχρι να "δέσει"

Σερβίρεται με ρύζι BASMATI

Προσοχή: Mην αντικαταστήσετε το κινέζικο λάχανο με οτιδήποτε άλλο ελληνικό προϊον. Εχει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση που ταιριάζει πολύ και θα σας αρέσει. Επίσης προτιμήστε σπορέλαιο αντί για ελαιόλαδο στο wok... εννοείται ότι θα είναι ελάχιστο ενω αν δεν έχετε wok θα αναγκαστείτε να βάλετε λίγο παραπάνω λάδι αλλά και πάλι θα πρεπει να είναι λίγο και ΟΧΙ ελαιόλαδο... χαλάει τη γεύση του κινέζικου.!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.