Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κιμάς στη φόρμα


9
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mima mima
Το έφτιαχνα πάντοτε σε γιορτινά τραπέζια και δεν έμενε ούτε κομματάκι. Είναι αρωματικό και νόστιμο
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κιμάδες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο χωρίς λίπος
1 κρεμμύδι
ένα ματσάκι κρεμμυδάκια
1 πράσσο (μόνο το άσπρο)
1/2 ματσάκι μαϊδανο
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κ.σ. δυόσμο
1 κ.γ. ρίγανη
5 αυγά
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
100 γρ. παρμεζάνα ή ρεγκάτο
2 κ.σ μουστάρδα ντιζόν
1 κ.γ. πελτέ ντομάτα διαλυμμένο σε λίγο νερό
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
2 κουτιά μανιτάρια φέτες
3 κουτιά κρέμα γάλακτος
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ. Ψιλοκόβουμε (στο χέρι γιατί στο μούλτι αλλάζει η γεύση από το κρεμμύδι αν το κόψουμε πολύ) το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσσο και τα ρίχνουμε στο μπολ. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά τον κιμά. Τον αφήνουμε ένα τέταρτο (ή και περισσότερο αν έχουμε χρόνο) για να δέσουν τα αρώματα από τα υλικά). Αλείφουμε με λάδι δύο στενόμακρες φόρμες με μάκρος 30 εκ. η κάθε μία (μπορούμε να το βάλουμε και στη φόρμα του κέικ), μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο, την πλάθουμε σαν καρβελάκι και την βάζουμε στη φόρμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα πλένουμε. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι να σωθούνε τα νερά τους. Τους ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τα αφήνουμε για δύο λεπτά στη φωτιά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Όταν ψηθεί ο κιμάς ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Κόβουμε τον κιμά σε φέτες και ρίχνουμε από πάνω λίγη από την κρέμα γάλακτος (χωρίς μανιτάρια). Τον χειμώνα το σερβίρω με λαχανάκια βρυξελλών, καρότα και άγριο ρύζι. Το καλοκαίρι με φρέσκα φασολάκια στρογγυλά, πατατούλες ραγού τηγανιτές και καρότα. Την κρέμα με τα μανιτάρια τα βάζουμε σε σαλτσιέρα χωριστά για να βάλει όποιος θέλει στο πιάτο του.
Καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.