Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κιμαδοπιτάκια


12
0


Μερίδες: 30
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula

Τα κιμαδοπιτάκια είναι ιδανικά για μπουφέ και μπορούν να σερβιριστούν ζεστά ή κρύα.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Κρεατικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1 κιλό αλεύρι δυνατό
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 ποτήρια γάλα
150 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 ποτήρι τρμμένη γραβιέρα

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΙΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΣΤΕ:
Μισό κιλό κιμά
1 τριμμένο κρεμμύδι
1/2 κούπα λάδι
1 κούπα σφιχτή μπεσαμέλ
1 1/2ποτήρι φρέσκια ντομάτα ή ένα μικρό κουτάκι σάλτσα ντομάτα
1 ποτήρι τριμμένη γραβιέρα
αλάτι- πιπέρι
1/2 κουταλάκι τριμμένο μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
Τη σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μέχρι να γίνει η ζύμη ετοιμάζουμε τον κιμά.
Βάζουμε στο λάδι τον κιμά και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να στεγνώσει. Αναμιγνύουμε τον κιμά με τη μπεσαμέλ και την τριμμένη γραβιέρα.
Παίρνουμε κομματάκια από τη ζύμη, τ ανοίγουμε στο χέρι μας και βάζουμε ένα κουταλάκι από τη γέμιση του κιμά.
Κλείνουμε καλά τη ζύμη και τοποθετούμε τα κιμαδοπιτάκια σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Μπορείτε αν θέλετε να τα φτιάξετε και σαν κρουασανάκια.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-02-02 20:04:24
H αλήθεια είναι ότι είναι λίγο χρονοβόρα τα άτιμα, αλλά αξίζουν πολύ Ντίμη. Nα τα δοκιμάσεις.
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-02-02 19:56:10
Μπορεί να έχουν λίγο μπελά στην παρασκευή τους αλλά αξίζουν τον κόπο.Πάλι μας εξέπληξες φιλη μου!Μπράβο σου.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.