Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κεφτέδες από άγρια Σπαράγγια: «Αγρέλια»


1
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo vch vch

Η φαντασία με τους κεφτέδες δεν έχει τελειωμό!!


Τα σπαράγγια αλλά και τα άγρια αδέλφια τους, τ’ αγρέλια, συνόδευαν τα πιάτα μας από τ’ αρχαία χρόνια.

Στην Κύπρο χρησιμοποιούνται πολύ στη μαγειρική αλλά υπάρχουν και σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Το μάζεμά τους είναι ωραία εμπειρία..

 Εάν τα βρείτε πουθενά, δοκιμάστε τα.

 Τ’ αγρέλια πάνε τέλεια με τ’ αυγά. Είναι πιο πικρά και ξυνά απο τα κανονικά σπαράγγια.

 

Ετικέτες: Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (1 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 3 δέσμες Άγρια σπαράγγια
  • 4 αυγά
  • 4 φέτες ψωμί
  • 1 πατάτα τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγη Μαντζουράνα
  • Λίγο Δυόσμο
  • Λίγο άνηθο
  • Φρυγανιά όση χρειαστεί
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι με μυρωδικά
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Βάζουμε το ψωμί να φουσκώσει και το στραγγίζουμε καλά.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, λιώνουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα σπαράγγια. Τρίβουμε την πατάτα και ενώνουμε όλα τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και τη μαντζουράνα και το δυόσμο. Ζυμώνουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και τελευταίο το πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε καλά.

 

  • Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, τα πασπαλίζουμε με λιωμένη φρυγανιά.

 

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

 

  • Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.

 

  • Τα κρατάμε ζεστά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια τα σερβίρουμε σε φύλλα από πράσινη σαλάτα και με συνοδεία από ντοματίνια Σαντορίνης αρωματισμένα με λίγο βασιλικό και λίγες φέτες από λεμόνι.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.