Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Κερκυρέικο Σοφρίτο σε παραλλαγή


7
0


Μερίδες: 4-6
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 240 '
User Photo pa1word pa1word

Κερκυρέικο Σοφρίτο σε παραλλαγή

Ετικέτες:παραδοσιακό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

6 μοσχαρίσια φιλετάκια
1 νεροπότηρο κρασί λευκό
1 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό
1 κρεμμύδι μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για τηγάνι
1/2 φλιτζάνι λάδι

Χτυπάμε τα φιλετάκια αν είναι χοντρά (προτιμότερο τα λεπτά), τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να κάτσουν λίγο για κανένα δεκάλεπτο. Ετοιμάζουμε αλεύρι για τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι στο τηγάνι και περνάμε τα φιλετάκια από το αλέυρι. Τα τηγανίζουμε όχι όμως να σκληρύνουν και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα βάζουμε κομμένα κρεμμύδι, σκόρδα και θυμάρι (εγώ τα αλέθω όλα μαζί από πριν και τα βάζω πολτό) και ρίχνω μαζί το λάδι από το τηγάνι. Όταν ροδίσει το μείγμα, ρίχνω το κρασί και όταν πάρει μια βράση ρίχνω και το μαϊντανό, ανακατεύω δύο γρήγορες να πάει παντού και χαμηλώνω τη φωτιά στο μισό. Ρίχνω μέσα τα φιλετάκια και χαμηλώνω κι άλλο (έχω μάτια στο 9 και πέφτω στο 4 ή και 3). Σκεπάζω και αφήνω να βράσει πι στο ζουμί του. Περιοδικά κουνάμε την κατσαρόλα μην κολλήσει και ανακατεύουμε αλλά όχι πολλή ώρα ανοιχτό καπάκι. Αν δείτε το κρέας να στεγνώνει, ρίξτε κι άλλο κρασί να είναι σκεπασμένο.
Όσοι θέλετε μπορείτε να βάλετε νερό αλλά όλο το φαγητό στηρίζεται στο κρασί και το μαϊντανό.
Στη μιάμιση ώρα περίπου μπορεί να είναι κι έτοιμο, δοκιμάστε αν είναι μαλακό και ρίξτε μια τζούρα αλευράκι ή κορν φλάουρ να δέσει η σάλτσα λίγο παραπάνω.
Συνοδέψτε με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή και πουρέ ή αρακά αλλά προτιμότερα τα δύο πρώτα.
Κρασί δε χρειάζεστε, ήδη έχει αρκετό το φαγητό!!!
Καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo ΜΗΤΣΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
2010-07-30 20:01:04
Υπέροχο φαγητό, το συνηθίζω και του πάει περισσότερο ο πουρές,αλλά και το λευκό κρασάκι που περίσσεψε .....

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.